Барселона излиза срещу Алавес за нов рекорд

OFFNews 27 май 2017 в 16:20 2307 0

Барселона излиза за рекорден трофей срещу Депортиво Алавес в своя 39-ти финал за Купата на Краля на Испания. Каталунците имат възможност да спечелят отличието за рекорден 29-ти път.

Това ще бъде и мачът на сбогуването на Луис Енрике с гранда и няма съмнение, че футболистите ще се опитат да го изпратят подобаващо. 

Алавес се представи впечатляващо при завърщането си в елита на испанския футбол и дори надви Барса като гост, а победният рейд в турнира за купата е още едно доказателство за силната форма на клуба.

Треньорът Маурисио Пелегрино ще бъде лишен от услугите на контузения Виктор Лангуардия, който наскоро претърпя операция на коляното.

В лагера на Барселона Луис Суарес е наказан и ще пропусне финала. В негово отсъствие в центъра на атаката ще действа Пако Алкасер, който има едва 7 гола от началото на сезона, но сега ще партнира на Лионел Меси и Неймар. Титулярният десен бек Сержи Роберто също е извън сметките, а мястото му по всяка вероятност ще заеме Хавиер Массчерано.

Двубоят между двата тима ще бъде тази вечер от 22:30 на стадион "Висенте Калдерон", а това ще е и последният мач на съоръжението на Атлетико Мадрид. Тимът вече отбеляза емоционално раздялата със стадиона след победата над Атлетик Билбао миналата неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews