Диего Симеоне - треньорът, който промени Атлетико

OFFNews 17 ноември 2016 в 15:20 2267 0

Аржентинският треньор Диего Симеоне е основният коз на Атлетико Мадрид в съперничеството със съгражданите от Реал.

Около това мнение се обединяват бивши и настоящи футболисти на "дюшекчиите" в навечерие на дълоочаквания двубой от 12-ия кръг в Примера дивисион в събота. Мачът е на стадион "Висенте Калдерон", което е допълнителен коз за Атлетико.

"Аз съм голям фен на футбола, който налага Диего Симеоне. Имах късмет, че бяхме партньори в защитата на Атлетико, а след това той стана и мой треньор.

Диего промени напълно манталитета не само на футболистите, а и на клуба като цяло. За мен Атлетико е фаворит в мача с Реал", коментира бившият бранител на "дюшекчиите" Луис Переа.
Настоящият капитан на Атлетико Габи Фернандес споделя същото мнение.

"И преди играехме добре, но сякаш не знаехме как да побеждаваме отбор като Реал. Излизахме на терена с прекален респект и напрежение. Диего промени всичко това. Смятам, че в момента нашият отбор дори притежава по-висока класа от Реал. Дали ще я материализираме ще стане ясно в събота вечер", коментира Габи пред "Марка".

За последно двата тима играха на 28 май в Кардиф във финала на Шампионската лига, който беше спечелен от "белия балет" след изпълнение на дузпи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков