Ясен Петров е новият национален селекционер на България

OFFNews 14 януари 2021 в 16:29 2252 0

Ясен Петров бе избран за нов селекционер на България, стана ясно от заседанието на Изпълкома на Българския футболен съюз. Той ще замени на поста Георги Дерменджиев, чийто договор изтече в края на 2020 година и не бе подновен.

Петров, популярен с прозвището "Джанини от Пловдив", е бивш играч като на Ботев Пд, Левски, Славия и Локомотив София, като има и три мача за националния отбор на България.

Като треньор той е водил Локо Сф, Ботев Пд и Черно море. През май 2010 той дебютира начело на Левски, като класира „сините“ в групите на Лига Европа, където столичани играят с Гент, Лил и Спортинг Лисабон.

В края на сезона Левски финишира на втора позиция във вътрешния шампионат и Петров е освободен от треньорския пост. От 2014 до 2019 включително родният специалист води отбори в Китай.

Официалният дебют на Петров начело на "лъвовете" ще бъде в световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар, които стартират в края на март.

Според официалната програма, утвърдена от ФИФА и УЕФА, националите ще изиграят първия си двубой на 25 март 2021 година от 21:45 часа срещу Швейцария, а три дни по-късно (отново от 21:45 часа) ще приемем и четирикратните световни шампиони от Италия.

Пролетната сесия за нашите национали ще завърши с гостуване на Северна Ирландия на 31 март от 21:45 часа.

През есента България ще стартира с гостуване на Италия на 2 септември, а три дни след това ще приемем Литва. На 9 октомври ще върнем визитата на прибалтийския тим, след което ще сме домакини на Северна Ирландия. В последния си двубой от квалификациите „лъвовете“ гостуват на Швейцария на 15 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови