Левски обяви загуба и дългове от 18,3 милиона лева

OFFNews 04 септември 2018 в 15:03 3175 0

Столичният клуб Левски е на загуба от близо 1 милион лева за 2017 година, стана ясно от провелото се днес на "Герена" Общо събрание на акционерите в клуба.

Доклад за финансовото състояние на "сините" бе представен от изпълнителния директор Красимир Иванов, който обяви минус от 860 000 лева за миналата година.

Общите задължения на ПФК Левски са на стойност 18,3 милиона лева. Информацията за запорирани сметки на клуба беше отхвърлена от Красимир Иванов.

"Задълженията на Левски не са тайна. Те са публикувани в Търговския регистър и са достъпни за всички. В края на миналата година възлизат на 18.3 милиона лева. Повечето от тях са за новия сектор “А” на “Герена”. Надявам се в най-кратки скорове да ги намалим драстично. Нашата цел е да ги приведем в поносими граници, за да може да бъдем спокойни.

Общото събрание продължи толкова дълго, тъй като всеки един човек в залата имаше какво да каже”, каза шефът на “сините”. На събранието присъстваха още собственикът Спас Русев, който разкри, че е бил готов да дава заплата от 60 000 евро на бившия треньор на тима Станимир Стоилов, но хасковлията така и не се е върнал.

На събранието стана ясно, че легендата Кирил Ивков остава член на Надзорния съвет въпреки подадената оставка.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови