Левски с поредна загуба, този път от Берое

OFFNews 09 декември 2020 в 20:32 2021 0

Снимка Официален сайт на Левски

Отборът на Левски загуби гостуването си на Берое с 1:2 в отложен двубой от 14-ия кръг на Първа лига. За домакините точен на два пъти бе Алиун Фал, а за столичани се разписа Паулиньо.

Така старозагорци се изкачиха на шесто място в класирането при равенство с по 21 точки със седмия Черно море и с две пасив от петия ЦСКА 1948.

Левски пък загуби четвърто поредно гостуване и има само един успех в последните си седем мача, като с 14 точки остана на 11-ата позиция.

Мачът започна с две опасности за Левски за първия четвърт час, но след това Берое взе инициативата. Така се стигна до 26-ата минута, когато Тома Даске пробва да изнася топката по земя от наказателното поле и допусна груба грешка, след като пасът бе пресечен от Стив Фуртадо. Той центрира моментално на далечна греда и Алиун Фал изпрати топката с глава във вратата на гостите от София.

Левски изравни в 38-та минута. Робърта финтира Теди Мезаг на дясното крило и влезе в наказателното поле, след което подаде на нахлуващия през центъра Паулиньо. Бразилецът засече топката и въпреки че Ганев я закачи, тя влезе в мрежата на Берое за 1:1.

Левски натисна домакините си в началото на второто полувреме, но отново не се възползва от положенията си и пак получи гол. При бърза контра в 63-та минута Стив Фуртадо подаде на непокрития в наказателното поле Алиун Фал, който вкара за крайното 2:1 от близко разстояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови