Славия си тръгна с трите точки от Стара Загора

OFFNews 15 април 2023 в 20:51 1599 0

Славия

Снимка Фейсбук на Славия

Футболистите на Златомир Загорчич се поздравиха с успех

Отборът на Славия победи с минималното 1:0 като гост Берое в Стара Загора в мач от 26-ия кръг на българската футболна Първа лига и прекъсна негативната си серия.

Единственото попадение в мача беше дело на рожденика Галин Иванов още във 2-ата минута. Така футболистите водени от Златомир Загорчич събраха актив от 41 точки, но остават на 7-мо място, като изостават на 1 от Черно море.

Още във 2-ата минута Емил Стоев отправи удар с пета, който бе спасен от Караджов, но при добавката празнуващият своя 35-и рожден ден Галин Иванов изведе Славия напред в резултата.

В 17-ата минута Кристиан Добрев бе изведен от Галин Иванов, но шутът му бе отразен от вратарят на Берое Иван Караджов.

До края на полувремето на два пъти Емил Стоев пропусна да удвои преднината на „белите“. В последната минута на първата част Ахмед Ахмедов прати топката в мрежата на домакините, но след справка с ВАР бе отсъдена засада.

На почивката на терена излезе състава на Берое, спечелил титлата през 1986 г. Пред публиката ветераните вдигнаха отново шампионската купа. Футболистите на Николай Киров играха в днешната среща със специални фланелки, които са реплика на тези от незабравимия успех.

Няколко минути след подновяването играта Галин Иванов направи отличен пробив, но ударът му бе блокиран. След един час игра Светослав Вуцов запази резултата непроменен, след като успя да парира опит на Симеон Мечев.

В 75-ата минута бе последното интересно положение в мача. Галин Иванов изведе Тони Тасев в чиста позиция, но той бе надигран от Караджов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков