ЦСКА и Левски не се победиха в снежен ад

OFFNews 06 март 2022 в 16:28 3269 1

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Отборите на ЦСКА и Левски завършиха наравно 0:0 в мач от 22-ия кръг на Първа лига, изигран под непрекъснат снеговалеж на националния стадион "Васил Левски". Метеорологичните условия сериозно затрудниха футболистите на двата отбора и чисто футболните неща на терена рядко се получаваха.

Именно заради обилния сняг в 11-ата минута реферът Валентин Железов прибра двата състава в съблекалните, докато линиите на игрището бъдат почистени така, че да бъдат видими.

След пауза от десетина минути играта бе подновена, а ЦСКА организира опасна атака чрез Георги Йомов, който пусна към нахлуващия в наказателното поле Иван Турицов. Топката първоначално се удари в гърба на защитника, който след това стреля встрани, но бе изритан от съперник. Въпреки нарушението, реферите не пожелаха да отсъдят дузпа за "армейците" и дадоха сигнал играта да продължи.

В 21-ата минута пък Кайседо подаде на Мухар, хърватинът стреля от границата на наказателното поле, но прати топката право в ръцете на Михайлов.

След почивката ЦСКА изпусна златен шанс да поведе в резултата - в 49-ата минута Мухар изведе Йомов очи в очи с вратаря на Левски, но българският национал стреля встрани от целта.

Пет минути по-късно "армейците" се оказаха с числено предимство на терена след втори жълт картон за Цунами от състава на символичните домакини. Стойчо Младенов се възползва и пусна в игра Вилдсхут и Бисмарк Чарлс на местата на Юга и Кери.

Именно нидерландецът можеше да се превърне в големия герой за ЦСКА в 74-ата минута, след като бе изведен сам срещу Михайлов, но стреля много слабо. Малко по-късно отново Вилдсхут напредна отдясно, пусна прострелен пас към Георги Йомов на 7-8 метра от вратата, но последният не успя да засече добре и отново прати топката встрани.

В продължението на срещата Брадли Мазику получи директен червен картон за нарушение срещу съперник и така двата отбора завършиха срещата с по 10 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови