ЦСКА продължава без проблеми за Купата на България

OFFNews 09 ноември 2023 в 22:11 861 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Футболистите на Нестор Ел Маестро се класираха напред

ЦСКА се класира на осминафиналите за Купата на България по футбол. С двя гола на Данило Асприля и един на Джонатан Линдсет "червените" се наложиха с 3:0 при гостуването на Черноморец Балчик в двубой от 1/16-финалите в турнира.

Старши треньорът на ЦСКА Нестол Ел Маестро направи промени в състава, като даде почивка на някои от титулярите като вратаря Густаво Бусато, Християн Петров, Джонатан Линдсет, Марселино Кареасо, Матиас Фаетон и Майкъл Естрада.

Един от получилите шанс за изява Данило Асприля даде аванс на "армейците" в резултата още във 2-а минута след грешка в защитата на домакините. Капитанът на тима от Балчик Даниел Георгиев върна топката към вратаря Димитър Илиев, но Асприля влезе на шпагат и мушна топката в мрежата, отбелязвайки първия си гол за ЦСКА в официален мач.

Асприля можеше да вкара втори гол в 24-а минута, но ударът му с глава след центриране на Турицов бе спасен от вратаря Илиев.

За Черноморец ситуация се откри пред Касиано Бузон, който стреля опасно, но вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов внимаваше и спаси.

В 42-а минута Асприля отбеляза втория си гол в мача. Колумбиецът получи пас от Амос Юга, овладя топката и с мощен шут вкара за 2:0.

През втората част мачът се доиграваше и играчите на Ел Маестро без проблеми спечелиха, като минута преди края на редовното време Джонатан Линдсет оформи крайното 3:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews