ЦСКА с драматичен успех в Бистрица

OFFNews 09 март 2024 в 18:07 1373 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА се изравни с лидерите

Отборът на ЦСКА постигна драматичен успех над ФК ЦСКА 1948 с 2:1 като гост в двубой от 24-ия кръг на efbet Лига. Победното попадение за 31-кратните шампиони отбеляза норвежецът Олаус Яир Скаршем в четвъртата минута на добавеното време. Така вицешампионите се изравниха отново на върха в класирането с Черно море и Лудогорец, като и трите тима имат по 51 точки.

ФК ЦСКА 1948 пък остана на шесто място в подреждането с шест точки пасив от Локомотив Пловдив и Левски.

Първото чисто положение бе за домакините, които организираха атака по дясното крило и Бирсент Карагарен подаде по тревата към Радослав Кирилов, чийто мощен удар от упор бе избит след отлична реакция на Густаво Бусато. Само минута и половина по-късно и гостите стигнаха до чисто положение, след като Станислав Шопов изведе Тобиас Хайнц зад гърба на защитата. Норвежецът си поведе топката с първото докосване и излезе сам срещу Петър Маринов, но скъси ъгъла и стражът на домакините отрази удара.

Третото положение доведе и до единствения гол през първото полувреме. Педриньо пое топката по лявото крило за ФК ЦСКА 1948 и центрира с външната част на крака си, а тя попадна право на главата на Евгений Сердюк. Украинецът изпревари Християн Петров и вкара с глава за 1:0 в полза на домакините.

ЦСКА бе много близо до изравняване в самия край на полувремето. Тобиас Хайнц свали центриране за Енес Махмутович, който обаче не успя да овладее топката в наказателното поле. Тя все пак стигна до Амос Юга, но ударът на капитана на гостите бе избит пред голлинията.

Така ФК ЦСКА 1948 се оттегли на почивка с гол преднина, но и с човек по-малко. Секунди преди края на редовното време Неделко Пишчевич извърши нарушение срещу Марселино Кареасо и бе изгонен от главния съдия Иво Андреев с втори жълт картон.

ЦСКА натисна в началото на второто полувреме и стигна до изравнителен гол в 66-ата минута, като в основата бяха двама футболисти, влезли в игра осем по-рано. Джонатан Линдсет отклони пас зад гърба на защитата и Данило Асприля преодоля Петър Маринов за 1:1.

ФК ЦСКА 1948 отговори бързо с много чисто положение. Резервата Антонио Вутов получи топката на крак след центриране от ъглов удар, но стреля далеч над напречната греда. Последната ситуация обаче бе за ЦСКА в четвъртата минута на добавеното време и тя бе реализирана. Линдсет изведе резервата Олаус Яир Скаршем в наказателното поле и той се разписа за крайното 2:1 с удар до гредата.

Линдсет завърши мача с две асиситенции, а за второто попадение на вицешампионите голям принос имаше Матиас Фаетон, който направи успешен дрибъл покрай няколко играчи на ФК ЦСКА 1948.

В друг мач от кръга Славия надви Локомотив (София) в малкото столично дерби. Белите се наложиха като гост след обрат.

Локомотив поведе в 24-ата минута с гол на Антони Иванов, но след почивката два пъти за Славия се разписа Владимир Николов. Той беше точен в 47-ата и 63-ата минута.

С победата Славия събра 29 точки и запази 10-то място в класирането. Локомотив е 11-ти с 25 т.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!