Дина и Арина Аверини прекратяват кариерите си. Винер ги обяви за олимпийски шампионки

OFFNews 24 февруари 2024 в 17:14 4851 2

Арина и Дина Аверини

Снимка Instagram/Профил на Арина и Дина Аверини

Арина и Дина Аверини

Рускитете Арина и Дина Аверини - големите звезди на руската художествена гимнастика, обявиха, че прекратяват състезателна кариера.

Новината бе публикувана в техните профили в социалните мрежи на фона на кадри, на които сестрите са изпратени с цветя и овации, а по лицата им се стичат сълзи.

Вестта не е неочаквана и идва в навечерието на олимпиадата в Париж, където Руската федерация няма право да участва заради инвазията в Украйна.

Дина Аверина е вицеолимпийски шампион от олимпиадата в Токио 2020, където сестра ѝ Арина стана четвърта. След олимпиадата сестрите искаха да сложат край на кариерата си, но бяха разубедени от шефа на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер.

"Те свършиха страхотна работа и сега са ангажирани в държавна работа. Те са олимпийски шампиони", каза по повод оттеглянето им Винер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3251

2

динозавър

24.02 2024 в 23:15

Вероятно работят при Путин. Например заместват Кабаева. Щото някои си мислят, че и те отвличат деца като началника си. Трябва да се пазят за по- квалифицирана работа, съответна на професията им.

870

1

Constanza

24.02 2024 в 19:25

От това "ангажирани са в държавна работа" тръпки ме побиват какво ли може да означава.
 
X

Да помогнем на украинските деца!