Федерацията по художествена гимнастика отговаря защо не участва резервата в ансамбъла

Мая Младенова 26 октомври 2021 в 12:48 5090 0

Снимка БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Федерацията по художествена гимнастика обясни защо резервата в ансамбъла Камелия Стоилова не участва на мястото на контузената Лаура Траатс, а се налага целият състав да пропусне световното първенство в Япония.

По-рано днес дойде новината, че златните момичета няма да вземат участие, защото по време на вчерашните тренировки в Китакюшу Траатс е получила силни болки, а лекарят на отбора е преценил, че състоянието ѝ не позволява да играе.

Според правилника резервата от отбора може да бъде допусната до първенството, ако участва поне в едно съчетание. Тъй като федерацията не е обмисляла изваждане на нито една от петте олимпийски шампионки от някое от съчетанията, Камелия Стоилова не е в делегацията ни.

Публикуваме пълния отговор на федерацията:

Понеже сме буквално засипани с въпроси, а освен нас въпроси летят и към делегацията ни в Япония, където на всички е достатъчно тежко, трудно и тъжно, нека ви отговорим!

За да пътува резервата, тя трябва да играе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в едното съчетание. На Олимпийските игри имаше изискване да участват САМО 5 гимнастички. Камелия пътуваше, както и Татяна, обаче те бяха с отбора ДО ВЛИЗАНЕТО В ОЛИМПИЙСКОТО СЕЛО! За да може ако нещо се случи с някоя от основните състезателки до влизането в селото, те да влязат! След влизане в Олимпийското село промени в състава не се допускаха!

До вчера Лаура не е имала проблем да играе. Нашият щаб никога не е мислел да извади една от олимпийските шампионки и да играе с резервна състезателка в едното съчетание, затова и няма резерва с тях!

За жалост в големия спорт има такива моменти! Случват се!

Не търсете проблеми там, където не са! Обичайте и подкрепяйте момичетата, нека изпратим към всички любовта и положителната си енергия и да стискаме палци Лаура бързо да се оправи, а Боряна и Танчето да играят без грешка!
Благодарим на всички за интереса и загрижеността Ви!

Нека оставим момичетата на спокойствие, заслужават го!

На всички им е много тежко! Утре сутринта Буба и Таня започват борбата, нека ги оставим да могат да се концентрират и да играят както са подготвени!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика