40 вагона до Бургас. Узбекистан заобиколи за първи път Русия в жп маршрута към Европа

OFFNews 22 декември 2022 в 15:37 11821 8

Снимка Узбекски железни пътища

Крайната точка на влаковата композиция с 40 вагона меден концентрат е Бургас в България.

Узбекистан изпрати за първи път влакова композиция с мед към Европа по нов маршрут, който заобикаля Русия, съобщи държавната компания „Узбекистан Темир Юллари“ (Железните пътища на Узбекистан). Композицията, чиято крайна точка е Бургас в България, беше пусната като част от план за поддържане на търговските отношения с Европейския съюз.

Влакът ще достави до България 46 железопътни вагона с над 90 контейнера с меден концентрат от Алмалъкския минно-металургичен комбинат по трасе от 4 хиляди километра, се казва в съобщението на компанията в Телеграм.

Първият товарен влак по този маршрут е тръгнал от Узбукистан за Европа по т. н. среден коридор на 16 декември с маршрут Узбекистан – Туркменистан – Азербайджан – Грузия – България.

В два участъка по трасето влакът ще се качи на фериботи – по Каспийско море от Тюркменбаши до Баку и по Черно море от Поти до Бургас.

Узбекската жп компания уточнява, че влакът е пуснат съвместно с логистичните компании от Туркменистан, Азербайджан и Грузия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

8

Д-р Мазникуров

23.12 2022 в 22:36

Говеждов (belovejdov) умствената ти недостатъчност съчетана с някакъв див, селски инат са просто потресаващи!...Аз се отказвам вече, "печелиш", честита Коледа :)!...Опитвах се като на нормален човек да ти обясня, но не се получава!Ти пак си въртиш латерната за "розовите мечти", явно си си харесал туй сравнение? "Партенката" която споменаваш са едни 40 вагона със стока...Това е, пък щом ти се вижда партенка, твой проблем! А дали ще има follow-up, както остроумничиш, не знам - "поживем - увидем", както викат любимите ти русо-примати :) ! Ако доставката е успешна и без излишен риск, да, най-вероятно ще има, колкото и да не ти харесва...Тоест, милата ти Кочина ще бъде bypass-вана, та да ти стане съвсем ясно :)!

710

6

Д-р Мазникуров

23.12 2022 в 09:37

Говеждов, не знам дали зорлем се правиш на по-гламав отколкото си, или просто си си толкоз (гламав)? ... Ако е второто, извинявай де, тогава наистина нямаш контрол над тъпотевините които си цвъкнал пак :)! Да, съгласни сме че "азиатците са пресметливи хора и си гледат интересите най-вече" само дето нещо интерпретатцията ти яко куца! И не става изобщо дума са никакви "санкции", смешни или не. Узбекистан си има медна руда и други неща които си продава добре на разни страни, включително и на "пропадналия" Запад (според малоумниците като теб). Тези стоки са се извозвали досега по най-прекия път с влаковете, тоест през любимата ти русо-Кочина. Така разбира се е най-логично и със сигурност най-евтино, поне би трябвало! Дотук следиш ли внимателно? ... Тогава въпросът е защо иначе практичните узбеки ще си развалят рахата, интереса и ще дават повече пари за по-дълъг превоз, включително и на нас? Дали се събразяват със западните санкции не знам, не е изключено, но НЕ това е основната причина!

1220

5

хr4

22.12 2022 в 22:58

Истината е, че никой не иска да си има работа с Кочината ( е освен пРезидента, де. Коzтя не го коментираме защото неговите подбуди са други) и при първа възможност се изсулва.

710

3

Д-р Мазникуров

22.12 2022 в 20:19

Да, всички вече ги е гнус от русо-неандерталците. Или най-малкото хората са прагматични, а средно-азиатците са такива хора, те не искат да си изложат на риск бизнеса и алъш-вериша като се занимават още с лъжци, крадци, разбойници и убийци! Да, сигурно е повече време, по-голям разход е разбира се, но в крайна сметка е оправдано! Или и тук нещо "колективният Запад" ви мъти водата, а :)? Евразиец? Мислиш ли трескаво по въпроса за някаква що-годе смислена опорка, поне според теб? Усещам как направо ти прегрява черепната кутийка :)! Само нашите русофилни отпадъчета яко си дишат и гълтат Кремълската смрад и помия - като улични циганета около торба с ацетоново лепило са се надули и нагълтали, с обърнати надолу очички :) ... Zомбита нещастни :) ...

1220

2

хr4

22.12 2022 в 20:02

Алкашите още не осъзнават как сами се наиграха. Ще има да ронят крокодилски сълзи(докато се чудят какво да ядат) десетилетия наред и с умиление да си спомнят за Русский мир.
ПП.Узбеките да не се занимават с глупости-мед си имаме, ами да ни пратят от техния ориз. Мноо е як!

2550

1

alfakentavur

22.12 2022 в 17:11

Стига бе! Санкциите не работят.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews