Кирил Петков в Азербайджан, договаря допълнителни доставки на газ

OFFNews 21 юли 2022 в 07:00 3192 5

Кирил Петков и Кириакос Мицотакис на завършената междусистемната газова връзка Гърция-България. Комотини, 8 юли 2022 г.

Снимка actionprgroup.com

Кирил Петков и Кириакос Мицотакис на завършената междусистемната газова връзка Гърция-България. Комотини, 8 юли 2022 г.

Кирил Петков заминава за Азербайджан, за да договаря допълнителни доставки на газ, извън вече договорените във връзка с новия интерконектор Гърция - България, информира правителствената пресслужба.

Министър-председателят в оставка ще се срещне с президента на Азербайджан Илхам Алиев и министри.

България е един от трите получатели на азерски газ в Европа. Страната ни договори доставките след едностранното спиране на газа от "Газпром" заради неизпълнение от наша страна на изискване, което не фигурира в договора ни, а именно плащане в рубли.

Програмата на Петков в Баку предвижда още разширена среща между делегациите от двете страни и работна вечеря за българската делегация, която ще бъде дадена от президента Алиев в дома му. Ще се проведе и работна среща на Петков с представители на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата и председателя на парламентарната група за приятелство между Азербайджан и България.

Визитата му приключва утре, 22 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

4

редовно четящ

21.07 2022 в 10:47

Нито ще стоим на тъмно, нито ще стоим на студено. Ако руските слуги от партиите не пречеха години наред, досега щяхме да сме независими от руzия и нямаше да наливаме грешни пари в бездънната и паст. А да спориш с трол и да му обясняваш неща, които са елементарни си е чиста загуба на време.

9030

1

Ivan Terziysky

21.07 2022 в 07:40

Гербаджии, гледате ли? Слушате ли? Ето така се отстояват национални интереси. А не като идолът ви, Тиквоний Банкянски - пръв рубладжия сред рубладжиите. Ега му изсъхне семката и да търка наровете.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews