Д-р Асен Ангелов: Ще променя работата на администрацията в София, за да не е нужен ден отпуск

OFFNews 09 октомври 2023 в 14:13 1276 0

д-р Асен Ангелов

Снимка Фейсбук страница на д-р Асен Ангелов

д-р Асен Ангелов

Ще променя работата на администрацията и услугите за софиянци. Премахвам системата, заради която хората трябва да си вземат отпуск от работа, да се редят с часове и да обикалят гишета из целия град за един документ. Толкова ли е сложно?

Това казва кандидат-кметът за столицата д-р Асен Ангелов в интервю за "24 часа".

Той подчертава и колко е важно да се извадят на светло приходите на София. "Показвам на софиянци как са харчени парите им до момента и ясно разпределям всеки един разход до края на моето управление."

По думите му политиците харчат парите за скъпите неща, а не за важните. "Знаеш колко е важно да планираш добре твоя бюджет и този на твоето семейство. Е, толкова ли е трудно бюджетът на София също да се управлява по този начин? Или не могат, или не желаят? Тогава отивам да го свърша както трябва."

Кандидатът казва и че би потърсил отговорност от управителите на всички общински дружества, които нямат подробен и адекватен план и са се провалили в управлението на парите на софиянци.

Асен Ангелов смята, че е различен от останалите кандидати, тъй като политиците се борят да останат на власт, а не на работа. "Аз не съм политик, аз съм професионалист", казва той.

Д-р Асен Ангелов е финансист, преподавател и експерт по социални политики и пазара на труда. Доктор е по икономика със специалност “Финанси”. Завършил е УНСС в София и Стопанската академия в Свищов. Специализира финансов мениджмънт и анализ в Делауерския университет в САЩ. Има квалификации от обучения в “Уортън” към Университета на Пенсилвания, САЩ, Обучителния център на Европейския съюз в Брюксел, Европейската служба за борба с измамите – OLAF, Международното бюро по труда и Програмата на ООН за развитие. Бил е изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, съветник към Постоянната парламентарна комисия по труда, социалната и демографската политика на 43-ото и 44-ото народно събрание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков