Хекимян: До 3-4 години София ще има 4 милиона туристи на година

OFFNews 02 октомври 2023 в 17:44 2962 2

Кандидатът за кмет на София Антон Хекимян

Снимка facebook.com/anhekimyan

Кандидатът за кмет на София Антон Хекимян

"Ресторантьорите и хотелиерите показаха, че могат да донесат много приходи на столицата. 2 милиона туристи са посетили София през 2019 г. Поемам отговорност до 3-4 години София да има 4 милиона туристи на година".

Това заяви кандидатът за кмет на София Антон Хекимян на работна среща с представителите на туристическия и ресторантьорския сектор. В срещата участваха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Любомир Минчев, Драгомир Младенов, Димитър Вучев, Йордан Тодоров и Стефан Марков.

За мен тази среща е изключително важна, защото сектор "Туризъм" носи едни от най-високите приходи за София, заяви Антон Хекимян.

От ГЕРБ-СДС ще създадем Борд по туризма към Столична община, той ще събере най-добрите експерти по приоритетите на града. Ще създадем и бранд "Идентичност" - София трябва да има символ, който да изберем заедно с Вас. В София трябва да бъде развиван конгресен, фестивален, културно- исторически, кулинарен и религиозен туризъм. Следващата ни цел - да не идват туристи само за нощувка или две, а да накараме посетителите на града да остават за повече време, допълни кандидатът за кмет.

София трябва да има свое приложение - туристът слиза от самолета и си купува карта, която ще е в мобилния му телефон. На нея ще има всички културно-исторически забележителности, всички хотели и заведения. Трябва да има цялостна маркетингова кампания за София - място за туризъм, забавления и сигурност. Туристите трябва да знаят, че всяко място в столицата ни, ще носи положителна емоция, заяви още Хекимян.

7 млн. лева сме спестили на секторите с мерките за малкия и средния бизнес. COVID, хиперинфлация и чегъртане - основните ни опити последните 2 години бяха да запазим София. Сега предстои да работим и за доразвиването на туризма, каза досегашният председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Поемам ангажимент да стимулираме и подкрепим изграждането на нов национален стадион, който да може да посреща шампионати по стандартите на УЕФА и ФИФА. Новият национален стадион трябва да е извън центъра на града, за да не затруднява излишно трафика. Предлагаме терен до бъдещата метростанция на Околовръстния път при „Люлин“. Такава е практиката на строителството в много европейски градове. Оформянето на нов градски център около Централна гара е другият голям проект, по който работата е изключително напреднала. С изготвеното градоустройство ще оформим общински терен от 12 000 кв. м, на който да изградим нова многофункционална зала – подходяща както за конгресен туризъм, така и за културни събития, съобщи още Антон Хекимян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3251

2

динозавър

02.10 2023 в 23:56

Дали Хекимян може да си служи с числа като 4 милиона. Или Хекимян е събирателно за група граждани излъчени от ГЕРБ да направят кмет.

135

1

Far Rider

02.10 2023 в 19:58

За да останат по-дълго време няма нужда от ресторанти, хотели, бордове за туризъм и т.н. Стигат евтините проститутки, евтиния фалшив алхол, евтината дрога и групата за кражби на автомобили да увеличи личния си състав.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews