Изборите свършиха, започна броенето: Можете да гледате камерите на местните избори

OFFNews 29 октомври 2023 в 21:22 2258 1

Урна

Снимка БГНЕС

Урна с бюлетини

Изборният ден официално приключи. Дори на местата, където гласуването бе удължено до 21 ч. заради негласували, вотът приключи. Започна броенето на бюлетините. 

Процесът на видеонаблюдение и видеозаснемане на двата тура на местните избори е достъпен на evideo.bg, съобщава Министерството на електронното управление.

Видеонаблюдението е осигурено за процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден. Всеки, който желае да наблюдава процеса по обработване на изборните книжа в дадена СИК в страната, може да го направи на evideo.bg.

След като Централната избирателна комисия осакати в "пет без пет", т.е. в петък, правилата и отне възможността на всички български граждани да упражнят правото си на глас чрез машини, гласуването бе само с хартиена бюлетина. 

Въпреки съпротивата на ОИК-София и многохилядния протест на жителите на столицата в събота, на хартия се гласуваше навсякъде.

Вече не липсват куриози - в столични секции камерите са обърнати, в Брезово пък камерата снима масата. В други секции няма излъчване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл