Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Митьо Пищова се яви на тест за интелигентност и скри резултата

Румен Гълъбинов също се яви, но не покри изискването за членство в "Менса"

OFFNews 08 октомври 2016 в 14:40 21543 6

Двама кандидат-президенти се явиха днес на тест за интелигентност - Димитър Маринов - Митьо Пищова и Румен Гълъбинов.

Икономистът Румен Гълъбинов, който се явява на изборите с кандидата за вицепрезидент адв. Веска Волева, получи 90 точки и не покри критериите на "Менса" за членство, но не скри резултата си - той беше показан от камерата на Нова тв тази сутрин.

Митьо Пищова обаче не пожела да покаже черно на бяло листа с резултата си, а след като надзърна в теста на Гълъбинов обяви, че и неговият резултат е 90 точки. Обясни, че искал да изкара 120 точки.

"Не, аз исках да имам 120. Моят (резултат – бел. ред.) е мааалко до 100, обаче... Еми колко – 90, колкот' на колегата", каза Пищова.

На въпрос стигат ли 90 точки, за да си кандидат-президент, той отговори: „Ам' че от 100 90 кат' манеш, 10% намалявате на магазина всичките стоки“. След това заяви, че на изборите ще гласува за "най-красивия" кандидат.

Гълъбинов пък коментира резултата си с думите:

"Очевидно не мога да стана член на сдружение „Менса“, трябва да работя повече.

Интелигентността е важно нещо, но по-важно е да си безкористен и честен за политик, поне в България. Хубаво е да си интелигентен, но гениите не стават президенти, нито министър-председатели. Те си имат други възможности. Президенти стават хора, които имат визия за бъдещето, имат призванието да работят за повече за другите, отколкото за себе си".

Двамата отговориха на предизвикателството, отправено по-рано тази седмица от "Менса България". Те предложиха на кандидатите да се явят на тест за интелигентност. Нашето мнение е, че яснотата за личните качества е основата на по-правилен избор от страна на гласоподавателите, обясни председателят на Управителния съвет на "Менса България" Христо Радков.

Условието, което поставиха, беше кандидатите да покажат публично резултата си, а ако не искат, да заплатят стандартната такса за явяване на теста. 

По този повод попитахме г-н Радков дали Митьо Пищова е поискал предварително резултатът от теста му да не се обявява или е пожелал това, след като е видял колко точки има. Оказа се второто.

В понеделник още двама кандидати ще се явят на тест за интелигентност, каза още Христо Радков, но предпочете да не казва имената им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

5

случайно прочетох

08.10 2016 в 16:04

Сигурно си крие резултата, за да не обезкуражи другите кандидати за президент!

29585

1

Izalina

08.10 2016 в 15:13

И да го крие, все тая.
Той се вижда от Андромеда, дори само на тая снимка...

Боже, прибери си вересиите...