Видин избира между ГЕРБ, СДС и бившия кмет на ГЕРБ

Рени Петрова 28 септември 2023 в 11:12 2067 0

Снимка Архив

Интересен ще е вотът на предстоящите местни избори в края на октомври във Видин. 

Пъзелът там е едва ли ще бъде нареден още на първи тур и най-вероятно ще има балотаж. За града край Дунав ще се борят предимно мъже, като ГЕРБ и СДС се явяват с двама кандидати. 

Кой кой е сред кандидатите за кмет на Видин?

Партията на Бойко Борисов ГЕРБ залага на областния си координатор Александър Матеев в кметската надпревара за Видин. Той е художник със собствен бизнес. Матеев бе депутат в 45-ото Народно събрание. Коалиционният партньор на ГЕРБ, СДС, обаче издига отделен кандидат - Цветан Ценков. Той е настоящият кмет, като през 2019 г. печели изборите от втория тур. 

Бившият кмет на Видин от ГЕРБ в мандата 2015-2019 Огнян Ценков е подкрепен от партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Подобна бе картината и през 2019 г., когато бившият МВР министър отново издигна Ценков. Тогава обаче бившият кмет загуби на втория тур от кандидата на СДС.

Кандидатът на БСП е брокерът Иван Иванов, дългогодишен служител в общината. От "Продължаваме промяната - Демократична България" издигат Любен Иванов - юрист от квотата на "Демократична България", общински съветник от листата на настоящия кмет и областен управител по при правителството на Кирил Петков. 

Адвокат Стефан Стефанов е кандидатът на партия "Възраждане". Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" номинира областния си лидер Милен Милчев, който е бивш шампион по самбо.

Кандидатите във Видин са: 

Огнян Ценков –МК „Заедно за силна община”

Цветан Ценков – Коалиция СДС

Александър Матеев – ГЕРБ

Иван Н. Иванов –БСП за България

Любен Иванов – ПП-ДБ

Милен Милчев – ИТН

Стефан Стефанов – ПП „Възраждане”

Димитър Велков – МК „Левицата”

Росен Иванов – ВМРО-БНД

Тошко Тодоров – ПП „Средна европейска класа”

Красимира Елисеева – КОД

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки