КЗП забрани на Subway да представя топено сирене за кашкавал

Николаос Цитиридис 26 август 2015 в 13:50 6830 7

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на веригата ресторанти за бързо хранене "Subway" да заблуждава клиентите си, че влага в сандвичите кашкавал, след като на практика ползва топено сирене.

За подобно нарушение Законът за защита на потребителите (ЗЗП) предвижда и глоба до 30 000 лв, но от Комисията не са наложили глоба на ресторанта. 

На ценоразписа, върху светещо табло и на витрината в обектите си, както и на своята интернет страница търговецът назовавал влаганата съставка „кашкавал”. При документална проверка на фактурите от производителя КЗП е установила, че артикулът е изписан като „топено сирене триъгълни парчета” или „триъгълни парчета” без подробно описание. Очевидно става дума за несъответствие между посочения от производителя вид на продукта и начина на представянето му в ресторантите от веригата, посочват от КЗП. 

Пред OFFNews Диана Райкова, мениджър "Бизнес развитие" в "Subway", коментира, че забраната от КЗП е от два месеца и вече са изпълнени всички нужни препоръки от Комисията.

Във веригата ресторанти не се предлага "кашкавал", а топено сирене, като промените са отразени в сайта и надписите менюто на "Subway".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews