Традиционно турско меню на Оскарите

OFFNews 01 април 2022 в 14:17 17750 0

шеф готвач Волфганг Пук

Традиционните турски ястия бяха акцент в менюто на приема за връчването на 94-ите филмови награди Оскар в Лос Анджелис. На церемонията в навечерието на 27 март присъстваха световни кино икони, продуценти и шоу знаменитости.

Световноизвестният шеф готвач Волфганг Пук, който подготвя звездното меню за Оскарите от 1995 г. насам, избра да включи сред ястията за вечерята, последвала връчването на отличията, черноморски плосък хляб (т.нар. пиде или Karadeniz Pidesi) и сушени кайсии, пълнени с млечен каймак (Kaymaklı Kayısı Tatlısı).

Двата деликатеса от турската кухня за първи път намират място сред храната, поднасяна на филмовия Олимп, и бяха високо оценени от гостите на приема. Наградите на филмовата Академия, известни като Оскарите, са едни от най-престижните в света.

„Турската кухня е една от най-богатите в света – благодарение на своите древни рецепти и органични продукти. Всичките седем региона на Турция са пълни с вкус, история и култура. Много градове в Турция заслужават да бъдат посетени освен заради всичко друго, и заради вкусната храна, която ще намерите там. Аз и моето семейство ходим всяко лято с удоволствие в Турция”, сподели след приема Chef Волфганг Пук.

Рецептите на турските ястия, поднесени на гостите на церемонията за Оскарите, можете да намерите в YouTube канала Go Türkiye

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков