Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Как бизнесът, творческата сцена и Столична община могат да си бъдат полезни

OFFNews 30 юни 2017 в 14:01 4505 0

Как бизнесът, творческата сцена и Столична община могат да си бъдат полезни? Всеки, който има предложения по този въпрос, може да се включи в дискусия в Гьоте-институт София, фокусирана върху идеите за столичната култура на бизнеса, творческата сцена и общината.

Събитието ще е на 5 юли (сряда) от 17,00 ч. в залата на Гьоте-институт (ул. „Будапеща“ 1, София).

Проектът „Партньорства за Творческа София“ изследва интереса на бизнеса към активно включване в културните процеси в града, основните нагласи и конфликтни зони в сътрудничеството.

Главната цел е да се проучат нови механизми за подкрепа на творческата сцена и на тристранни партньорства между творчески организации, бизнес и местна власт.

Две работни групи дискутират темите "Меценатство, дарителство, спонсорство" и "Партньорства, дългосрочни сътрудничества".

Бизнес инкубатор за съвременни изкуства; създаване на работещи старт-ъп проекти в сферата на културата; разработване на образователна и информационна платформа за столична култура, обучение на хората на изкуството в бизнес умения и запознаване на бизнес партньорите с логиката на създаване и представяне на съвременни изкуства - това са само част от предложените в предишните две събития по проекта конкретни стъпки към това артистичният сектор и бизнесът да се срещнат и да заговорят на един език.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews