Носителите на шест латиноамерикански награди Грами Gente De Zona идват за първи път в България

OFFNews 04 април 2023 в 21:20 1497 0

Gente de zona

Снимка Facebook

Gente de zona

Gente De Zona идват за първи път в България. Носителите на шест латиноамерикански награди „Грами“ гостуват на фестивала „Франкофоли“. Това съобщават организаторите на франкофонския фестивал, който ще се състои на гребната база в Пловдив на 16 и 17 юни.

Кубинските регетон артисти се превръщат от улична рап формация в световноизвестно дуо Александър Делгадо Ернандез и Ранди Малкълм Мартинез. Датата на концерта е на 17 юни и е първата спирка за тяхното европейско турне.

Дуетът се появява на музикалната карта през 2013 г. с Yo Quiero (Si Tu Te), в която участва Питбул. Но Bailando, мега хитът на Енрике Иглесиас от 2014 г. с тяхно участие, прави дуото разпознаваемо на международно ниво, като видеото към песента събира близо три милиарда гледания.

В продължение на десетилетие и половина Gente De Zona записва с изпълнители като Марк Антъни, Кайли Миноуг, Талия, Питбул, Дженифър Лопес. Песента им Patria y Vida печели две награди Latin Grammy през 2021 и предизвиква революция и протести от страна на кубинския народ в и извън Съединените щати. Актуалният им албум Menor a Mayor е издаден през април 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков