„Новините в джаза“ начело с Михаил Йосифов закриват националното си турне с концерти в Русе, Велико Търново и Стара Загора

OFFNews 03 октомври 2023 в 17:38 1370 0

джаз

Младият музикален проект “Новините в джаза” начело с изключителния джаз музикант и преподавател Михаил Йосифов, ще закрие националното си турне, представящо дебютния им албум, с концерти в Русе, Велико Търново и Стара Загора съответно на 17, 18 и 19 октомври.

И трите събития ще са на закрито от 19 ч. В Русе ще ги видим в Зала Европа, Доходно здание, във Велико Търново врати отваря Театрален салон на Народно читалище "Надежда 1869", а в Стара Загора - Регионална библиотека "Захарий Княжески".

През пролетта, талантливата формация представи за първи път пред публика своя първи студиен албум "Първа емисия". Това музикално пътешествие с 11 авторски композиции беше представено на концерти в Пловдив, София, Варна и Бургас, и навсякъде се радваше на силен интерес и на позитивни отзиви от местната публика.

Цялото турне е съпроводено и от музикални работилници в училищата по изкуства във всеки посетен град. В Русе, Велико Търново и Стара Загора също предстоят открити уроци в местните музикални училища, в дните след концертите, а именно на 18, 19 и 20 октомври.

Формацията, ръководена от Мишо Йосифов, имаше и доста пъстро музикално лято. Дебютния албум "Първа емисия" слушаха и посетителите на няколко фестивала в страната, а именно „Джаз вечери в Градската градина“ в Благоевград, Jazz Art Eco Troyan Fest в Троян и Международния джаз фест “Д-р Емил Илиев” в Боровец.

Няколко дни преди трите концерта на “Новините в джаза”, самият Михаил Йосифов ще се завърне в България от поредното Европейско турне с американската банда Pink Martini.

Билети за концертите в Русе, Велико Търново и Стара Загора могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim, както и на място в:

Русе – Касата на Доходно здание

Велико Търново – Централен офис на Туристически-информационен център на ул. Христо Ботев 5

Стара Загора – Касата на Държавна опера

Всички събития са с ВХОД СВОБОДЕН за ученици, студенти и украински граждани.

Поредицата от концерти на Михаил Йосифов и „Новините в джаза“ за представянето на албума "Първа емисия", както и откритите уроци в училищата, се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”.

За повече информация може да следите:

Facebook: Новините в джаза

Instagram: Новините в джаза

Фейсбук събитията:

https://fb.me/e/6bdCSJf8E

https://fb.me/e/6qIGyFoT5

https://fb.me/e/ZQ3btT6P

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки