Пънко нема да умре - дедо ви Джони Ротън може да участва на Евровизия 2023

Венци Мицов 10 януари 2023 в 11:14 3630 1

Джони Ротън

Снимка GettyImages

Джони Ротън

Ако говорим за новини с епохално значение за световния шоубизнес, ето ви една - Джони Ротън/Джони Лайдън и неговата пост пънк банда PIL може да представят Република Ирландия на Евровизия 2023.

Новината бе съобщена снощи от британските медии. Господин Лайдън, както е истинската фамилия на легендарния пънк фронтмен на "Секс Пистълс", е роден в Лондон в семейството на ирландци и притежава ирландски паспорт в допълнение към американското си гражданство.

Самият Лайдън казва пред Vice: „Виждам себе си преди всичко като британец. Когато родителите ми дойдоха от Ирландия, те станаха англичани от работническата класа. Аз съм истински представител именно на лондонска работническа класа“.

Групата на Джони Ротън, известна още като PIL, представи песента Hawaii, която е любовно писмо до съпругата на Лайдън Нора Форстър, която страда от Алцхаймер.

Бандата описва песента като „замислена, лична, но универсална любовна песен“. Hawaii ще бъде изпълнена заедно с другите кандидати на Ирландия за Евровизия по време на Late Late Show на 3 февруари. Тогава ще бъде избрана и песента, която ще представи Ирландия на песенния конкурс през 2023 г.

„Песента е посветена на всеки, който преминава през трудни моменти по пътя на живота, с човека, на когото държи най-много - каза Лайдън. - Това  е послание за надежда, че в крайна сметка любовта побеждава всичко.“

Hawaii ще бъде пуснат на ограничено издание 7-инчов винил по-късно през годината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

10.01 2023 в 12:42

Ако Lydon участва ще гледам Евровизия за първи път, че даже ще пратя sms (мисля, че я има тази опция) Public Image Ltd e страхотен проект достойно продължение на Sex Pistols
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша