Рок легендата Дейвид Кросби си отиде на 81-годишна възраст

OFFNews 20 януари 2023 в 10:01 3017 0

David Crosby

Снимка GettyImages

David Crosby

Още една рок легенда напусна този свят, за да се присъедини към великата небесна супергрупа...

На 81-годишна възраст след продължително боледуване почина китаристът, певец и композитор Дейвид Кросби, съобщиха всички световни агенции.

Кросби е част от хипи поколението и бе един от членовете на легендарната група "Кросби, Стийлс, Неш и Йънг" (впоследствие групата се нарича и "Кросби, Стийлс и Неш"), както и на групата "Бърдс".

В кариерата си Кросби има няколко награди "Еми". Той е и един от малкото музиканти, които са имали честта да заемат две места в "Залата на славата на рокендрола" - първо като член на "Бърдс" през 1991 г. и след това с "Кросби, Стилс и Неш" през 1997 г.

"С голяма тъга и след дълго боледуване нашият любим Дейвид Кросби почина. Той беше обграден с обич от неговата съпруга и сродна душа Джан и сина си Джанго. Въпреки че вече не е тук с нас, човечността му и добротата му ще продължат да ни ръководят и вдъхновяват" - написа в изявление съпругата му.

Великият рок музикант оставя след себе си огромно творчество, като най-големите му хитове са песните Almost Cut My Hair и Deja Vu.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков