Тази вечер е първото от петте представления на бродуейския мюзикъл-балет ''Малкият принц''

OFFNews 12 януари 2024 в 15:45 7712 0

Тази вечер е първото от петте представления на бродуейския мюзикъл ''Малкият принц''

Снимка Тази вечер е първото от петте представления на бродуейския мюзикъл ''Малкият принц''

Тази вечер е първото от петте представления на бродуейския мюзикъл ''Малкият принц''

Тази вечер е първото от петте разпродадени представления на спектакъла „Малкият принц”, който гостува от „Бродуей“, съобщиха организаторите от „БГ саунд стейдж“.

Спектакълът, който идва в София след гастроли в Париж, Сидни, Дубай и след цял сезон на „Бродуей“, ще представи на българската публика класическия роман на Екзюпери. Освен днес, ще се играе по два пъти дневно утре и вдругиден в зала 1 на НДК.

„Българската публика ще види великолепен спектакъл – театрална адаптация с танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видео мапинг, която вдъхва живот на класическата история на Антоан дьо Сент-Екзюпери, обичана от няколко поколения читатели по целия свят“, разказват организаторите.

Малката книжка на Екзюпери, излязла през 1943 г. в Ню Йорк, се превръща в литературен феномен – продадена досега в 200 милиона копия по целия свят, преведена на 300 езика и диалекта, превръщайки се във втората най-превеждана книга в съвременната история на литературата.

„Завладяваща и новаторска история — силна, трогателна, незабравима”, пишат за спектакъла медиите. „Скок в едно вълшебно детство”, го описва Le Figaro.

Създатели на „Малкият принц” са предимно френски творчески екип, носители на множество награди. Ръководени от режисьора и хореограф Ан Турние, с адаптация на либретото от Крис Мурон, видео дизайн от Мари Джумелин, дизайнер на костюмите е Пеги Хусет, която запазва стила на рисуване с почерка на Екзюпери, дизайн на осветлението – Стефан Фрич, звуков дизайн – Тристан Висколиози, гримът и прическите на Кармен Арбуес Миро са смесица от различни стилове и култури, а реквизитът е на Орели Гандильон.

„Книгата е шедьовър. Тя е универсална, защото е дълбоко човешка и се отнася за цялото човечество. Убедени сме, чe тази дълбока човечност, тези прости и ясни послание за приятелството, любовта, грижата за другите и за планетата са още по-актуални днес, отколкото в миналото. Сент-Екзюпери е бил визионер”, казва Ан Турние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки