Вижте кои са оригиналните гласове на Enigma тази вечер в НДК

OFFNews 23 октомври 2023 в 12:21 951 0

Enigma в НДК

Снимка Enigma в НДК

Enigma в НДК

Оригиналните гласове на легендарните Enigma ще чуем в зала 1 на НДК днес, 23 октомври. И нещо повече: членовете на групата се качват на сцената заедно със струнен оркестър в аудио-визуално шоу, което пълни зали по целия свят.

Enigma гостуват у нас за първи път в над 30-годишната си история по покана на Fest Team. Проектът е феномен на ню ейдж музиката, която завладява с посланията си хора от няколко поколения.
Както намеква името и членовете на Enigma също са загадъчни. Години наред са със скрити лица. Рядко се качват на сцена, въпреки че проектът е носител на три номинации Грами и е продал над 70 милиона албума по целия свят. От 2019 г. насам оригиналните гласове на Enigma са на световно турне и феновете на много места по света ги виждат за първи път.

Едва ли има дете, отраснало през 90-те, което да не е усетило магията на Sadeness, Return to Innocence, Gravity of Love и много други песни от диксографията на проекта, основан през 80-те от продецунта Майкъл Крету. Той е съпруг на легендарната немска пеница Сандра, която също участваше с гласа си в ранните албуми на Enigma.

На сцената в София ще бъдат Andru Donalds, Angel X и Fox Lima. Ще звучат над двадесет песни, а сет листът е обновен за новото европейско турне на групата, което започва от София, а организаторите казват, че билети за шоуто все още има.

Музиката на Enigma е уникална смес от стилове - григориански песнопения, етнически псалми, църковни камбани, органи. Групата е била модел за подражание на много проекти след тях.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки