Финалът на втори сезон на ''Вина'' – тази неделя от 21 ч. по БНТ

OFFNews 22 март 2024 в 12:58 2450 1

Сериал Вина

Снимка БНТ

Сериал Вина

Финалът на втория сезон на сериала "Вина" ще бъде излъчен тази неделя, от 21:00, по БНТ 1.

Броени дни делят зрителите до развръзката, като в в навечерието на финала „Вина 2“ достигна до 2 412 000 зрители (при целева група възраст 4+) с излъчените до момента 11 епизода.

Аудиторният дял на сезон 2 на хитовия сериал сред младите зрители (целева група възраст 18-34) е с 31% по-висок спрямо постигнатия от сезон 1. съобщават от БНТ.

Сериалът „Вина“ е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Художник по костюмите е Мина Кайе. Изпълнителен продуцент на „Вина“ е Надежда Цветкова.

Вижте интервюто с Виктор Божинов в „Още от деня“ тук

Звездите в сериала „Вина“ са Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Лилия Маравиля, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Светлана Янчева, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева, Живко Сираков, Роберт Янакиев, Михаил Милчев, Мая Бежанска, Милица Гладнишка, Биляна Петринска и др. Ролите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Изабела Иванова, Ева Данаилова, Велислав Павлов, Петър Дочев, Фани Коларова, Каталин Старейшинска.

Вижте интервюто с Ваня Николова и Параскева Джукелова в „100% будни“ тук

Марта или Елина – какъв ще бъде изборът на Филип? Часове преди финала в неделя – вижте какво ще разкрият Владимир Зомбори в ролята на Филип и Кристина Верославова в ролята на Марта в „Денят започва с Георги Любенов“. А в събота, 23 март, от 16:00 ч. по БНТ 1 не пропускайте да си припомните последните събития в сюжета с повторението на 11-и епизод.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!