Журналисти могат да кандидатстват за балканска стипендия до 8 март

OFFNews 06 февруари 2018 в 10:49 12084 0

Снимка Athde Mulla/BIRN

Асоциацията на европейските журналисти в България обяви, че до 8 март е отворено кандидатстването за Балканската стипендия за отлични постижения в журналистиката на Балканската мрежа за разследващи репортажи (BIRN).

Всяка година десет журналисти биват избрани след отворен конкурс, за да реализират своята идея за задълбочен анализ или разследване по тема с регионално или европейско значение. Темата за 2017 г. е „Промяна”.

За стипендиите могат да участват опитни журналисти от Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Косово, Македония, Черна гора и Сърбия.

Десетимата избрани журналисти получават финансово възнаграждение в размер на 2000 евро и разполагат с бюджет до 2000 евро за покриване на разходите за пътуване, достъп до информация, превод и т.н., необходими за осъществяване на репортажите. Освен това участниците получават активна редакторска и менторска подкрепа и участват в международни журналистически семинари.

Материалите, създадени в рамките на програмата, ще бъдат публикувани във водещи регионални и международни издания. Най-добрите три материала, избрани от международно жури, ще получат парични награди в размер на 4000, 3000 и 1000 евро.

Процесът на кандидатстване за стипендиите ще бъде затворен на 8 март 2017 г. Можете да откриете формуляра за кандидатстване, насоки и полезни съвети, както и материалите, създадени от стипендианти през изминалите години, на интернет страницата на програмата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови