Защо забраната на буркините трябва да остане

Юлиуш Висожински
25 август 2016 в 16:20 | 17313 |10

Дебатът да остане ли забраната за буркините на френските плажове се проточи твърде дълго и се отклони в посоки, които нямат отношение към темата. Секуларизмът и религията всъщност не са главните въпроси. Защото буркините не са предписани от Корана, а става дума за още една проява на политическия ислям, деструктивна и войнстваща, която поставя под въпрос начина ни на живот, нашата култура, нашата цивилизация.

Това пише днес в редакционна статия десният френски всекидневник Le Figaro.

Мюсюлманското облекло на ученичките, петъчните молитви на улицата, халал менюто в училищните столове, никабът, бурката - в продължение на 30 години тази инфилтрация подкопава нашето общество. Време е да дадем категоричен отговор на радикалния ислям. Иначе пророчеството на известния египетски проповедник Юсеф ал Карадауи "С вашите демократични закони ще ви колонизираме" ще стане реалност, пише Le Figaro.

Вместо да проявяваме безразличие и наивност, крайно време е да признаем, че достатъчно дълго време си затваряхме очите и станахме съучастници в опитите на радикалния ислям да ни колонизира. А тези, които продължават да крещят, че мюсюлманите са стигматизирани, трябва да си припомнят, че неравенството между жените и мъжете във Франция отдавна е отменено. Прозелитизмът - в този архаичен му вид - трябва да бъде отречен. В противен случай съществуването на нашата цивилизация ще се окаже под въпрос, коментира дясното издание.

+ 12
- 0
Арабелите са неинтегрируеми, просто защото живеят с Корана, тоест 1500 години назад от цивилизацията. И освен това се опитват с това нашествие да върнат и Европа толкова векове назад. Дали гражданите на Стария континент ще ги спрат и изгонят с оръжие, е само въпрос на време.

Войната в Югославия просто ще се повтори, но този път в общоевропейски мащаб. Само че този път с обратен резултат. Ислямът в Европа ще бъде изкоренен окончателно веднъж-завинаги. Оцелелите мангусти ще се наложи да се връщат по родните си места с плуване.
ScrewIslam

Рейтинг : 2924

26.08 2016 в 11:40 9
+ 1
- 0
Браво на Le Figaro!
Крайно време е и другите френски медии да започнат да пишат същото. Думите имат значение. Медиите имат значение. Политиците няма да си мръднат пръста, преди медиите масово да изразят такова мнение.
Виц на деня

Рейтинг : -4781

26.08 2016 в 11:21 8
+ 6
- 20
Хайде, изпълзя от летния отпуск ел дупенданте - защитникът на расия - страна заличена и първенец по алкохолизъм, спин, аборти, убийства, но по-важното е да погребваме Европа. Опорката така дума.

Само до преди 25 години в цивилизована Европа се копаеха масово гробове за мюсюлмани и камък върху камък не остана от селата им, от уж изпедерастения европеец. За съседите намеквам.

Изчезнат ли левите боклуци от Франция и Германия, поне първата страна отново има шанс да се изправи и покаже гръбнак пред руслямските и ислямските орди. А да отписваш наследниците на СС, пред които дори и пияните ватници са треперили...наивно.

На мюслитата се даде достатъчно шанс да се интегрират, не пожелаха. Могат да се махнат докато е време.
morkoff

Рейтинг : 3057

25.08 2016 в 23:13 7
+ 7
- 0
Демагогия от една страна, фалшиво партиотарство от друга.. и резултата е налице.
Един друг

Рейтинг : 760

25.08 2016 в 20:35 6
+ 2
- 0
Тук не говоря за конвенционална армия, а за гражданска война (където има граждани) и за селски бутове (т.е. като при нас). За такива неща не ти трябва всенародно единство, а "групи по интереси", като допреди няколко века, фламандците са вадили сърца, чехите са изхвърляли през прозорците на 5тия етаж, немците са бесели на тел, а франсетата по хуманни съображения са обърнали екзекуциите на стандартизирана промишлена основа и са очернили фамилията на рода Гилотен, чийто виден представител няма нищо общо с тази простотия, освен че е писал статии против корупционните практики на палачите.

Не подценявайте способността на човека и конкретно на европееца да се представи в неподозирана светлина. Брачо сърбе, барабар с хървати и тяхните помаци, дето им викат босняци какво направиха? Нищо, нищо, пък стана филм на ужасите. Ама било предизвестено и въпрос на време. Ми, и тук е същата работа.
Един друг

Рейтинг : 760

25.08 2016 в 20:33 5
+ 1
- 1
След войната, чехи, унгарци, поляци и прочее, по различни сметки са избили до 7 млн. цивилни или разформировани германци. Да не очакваш от тези добри народи такива неща.

Приказките, че читавите немци били избити, а франсетата не ставали за войници много зависят от контекста. Първо, Вермахтът изобщо не е бил толкова читав и второ - франсетата колко свинщини са навършили от Виетнам до половината Африка...
El Commandante

Рейтинг : 66815

25.08 2016 в 19:17 4
+ 26
- 11
"Зверствата, на които европейците докацано са способни..."

Тези европейци които имаш предвид в по-голямата си част се намират на 2 метра под земята в Русия.
Наследниците им са изпедерастени некадърници, които са неспособни да се защитят дори при вида на Ибрахим и Абдула, изнасилващи жена им...

Това за германците.

А във Франция мъже няма още от Наполеон насам.
Един друг

Рейтинг : 760

25.08 2016 в 19:06 3
+ 7
- 1
Умрели са, ама друг път. Европейците са солидно мнозинство от населението и тенденциите в прираста също не са фатални, защо управлява не представител на мнозинството, а на капитала. Много бързо могат да се оправят нещата, но първо ножът трябва да опре в кокала.

Едно сравнение - след като SS се разправя с предшественика си SA, съвсем отприщват гоненията, в резултат на които са избити над 1 млн. "неудобни" германци. Представяте ли си примерно Гестапо да има проблеми с разни малцинства, хеле пък разни такива забулени?! Забият ли нещата в тази посока, случките в еврейските гета ще им се сторят благотворителни акции на тези. Проблемът е, че за пореден път покрай сухото ще изгори и суровото.

Зверствата, на които европейците докацано са способни, надхвърлят въображението на тези религиозни маймуни.
El Commandante

Рейтинг : 66815

25.08 2016 в 18:18 2
+ 11
- 10
Г-н Де Вега е прав, както в повечето случаи, само дето според мене вече Е твърде късно, метастазите са твърде напреднали за да бъде спасен болния...

Дори лъчева терапия със Статус 6 няма да помогне, Франция е умряла държава, Германия следва...
Лопе де Вега

Рейтинг : 18215

25.08 2016 в 17:09 1
+ 29
- 1
Е защо си затваряхте очите десетилетия наред? Беше ви удобно да идват арапи от бившите ви колонии и да вършат това, което изисканите франсета не щат? Мислехте че ще ги цивилизовате? Интегрираха се единици. Останалите само чакат да дойде часа им. Съществуването на вашата цивилизация отдавна е под въпрос - въпрос на време. Още не е станало късно, още можете да спрете този процес, но това няма да стане като събличате арапките по плажовете. Насилието ражда насилие, не расов мир.

Поздрав!