БСП "яхна" протестите за Иракли

Елица Мартинова 15 януари 2013 в 15:51 1954 4

Михаил Миков, Сергей Станишев, Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС
Михаил Миков, Сергей Станишев, Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС

„Отправяме предложение към представители на протестиращите за среща с парламентарната група, за да уточним възможните промени във всички закони, които регулират режима на защитеност на териториите“, заяви на пресконференция във вторник Ангел Найденов от БСП.

„Започвам с поздравление към участниците на вчерашния протест. Поздравление за тяхната позиция, поздравление за техните действия, поздравление за тяхната доблест и смелост. За съжаление е ясно, че ако нещо може да накара управляващите да променят тяхната позиция, то това е само натискът“, започна изказването си Ангел Найденов.

По думите му управляващите от ГЕРБ имитират загриженост за защитените територии, докато в действителност се опитват да защитават частни интереси.

„Дебелоочието се превръща в запазена марка на ГЕРБ. Те действат на принципа „ако мине“. Особено по времето, когато хората са ангажирани с празници, както в случая – Коледа, Нова година. Точно тогава започва строителството, което се очаква да приключи за 40-50 дни. Тоест ако никой не обърне внимание, то се реализира“, допълни още Найденов.

Левицата отново поиска управляващте да поемат „политическа отговорност на най-високо ниво“ за сагата „Дюни“. По думите на червения лидер Станишев земеделският министър Найденов и ресорният зам.-министър Боянова трябва да бъдат санкционирани.

Червените предупредиха, че е твърде вероятно България да претърпи санкции от Европейската комисия заради „некомпетентното отношение на управляващите към защитените земи“.

От опозицията още веднъж подчертаха необходимостта отделна комисия, а не подопечната на Яне Янев, да разследва за злоупотреби в Несебър. Според лидера Станишев ако ГЕРБ не подкрепят създаването на нарочна комисия, това ще е признание, че управляващите са замесени в злоупотреби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!