Найденов: Някой е укрил документите, че дюните са дюни

16 януари 2013 в 12:07 2219 2

Мирослав Найденов Снимка: БГНЕС
Мирослав Найденов Снимка: БГНЕС

Документите, в които се указва, че земята под скандалния строеж в Несебър е с дюни, са укрити, и те не са част от преписката, която е дала основание през 2009 г. те да бъдат изключени от горския фонд. Това е констатирала междуведомствената комисия по случая със земите край Несебър, обяви пред журналисти в парламента земеделският министър Мирослав Найденов.

„Лично аз ходих и видях, че това са дюни. Междуведомствената комисия обяви вчера, че по преписката, по която се е работило, липсва какъвто и да било документ, в който се упоменава, че това са дюни. Беше открит в архива на РИОСВ – Бургас документ от 2006 г. на представители на БАН, които казват, че това са дюни”, обясни министърът.

Найденов показа пред медиите два документа с един и същ изходящ номер - 4996 - и от една и съща дата – 29. 10. 2008 г., но с различно съдържание. В единия документ се посочва, че трябва да бъде извършена експертна оценка на терените. В другия документ пише, че не трябва да се прави такава оценка. Документите са издадени от тогавашния директор на РИОСВ - Бургас доц. Симеон Симеонов.

„Някой е оказал въздействие върху тогавашния директор на РИОСВ – Бургас доц. Симеон Симеонов, който е променил становището си от това да бъде направена оценка, в това - да не бъде правена”, каза Найденов. По думите му тогавашният директор на РИОСВ обаче е „имал глупостта” да не унищожи документа, в който се посочва, че трябва да се направи еко оценка. 

На срещата си с главния прокурор вчера министър Найденов е предал тези два документа. Назначена е прокурорска проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!