Варненските общинари решават за извънредна сесия


05 март 2013 в 07:47 | 1311 |2
Многохиляден протест срещу кмета на Варна. Снимка: Булфото, архив
Многохиляден протест срещу кмета на Варна. Снимка: Булфото, архив

Ръководството на Общинския съвет във Варна се събира тази сутрин, за да реши за кога да насрочи извънредното заседание на общинарите.

Извънредната сесия беше поискана от кмета на града Кирил Йорданов, ден след като стана ясно, че ГЕРБ е свалила политическото си доверие от него. Той заяви, че ще е взел решение за оставката си, но ще я обяви на извънредна сесия на съвета.

Председателят на Общинския съвет Николай Апостолов съобщи в понеделник, че забавянето на решението за насрочване на сесия е заради неяснотата около дневния ред. Пресслужбата на Йорданов пък намекна за страх от извънредна сесия. "Обясним е страхът у тези, които ще бойкотират заседанието на общинския съвет, защото те знаят, че на евентуално такова заседание ще прозвучат страшни истини за града ни", заяви пресцентърът.

Днес във Варна ще има протест на гражданите срещу управлението на града. В 18.00 часа демонстрантите ще се съберат пред общината с основното си искане за оставката на кмета.

Кирил Йорданов обяви, че е готов да се оттегли от поста, но постави условия, сред които беше и подкрепата на ГЕРБ. Ако днес не се проведе извънредно заседание на общинарите, в сряда Йорданов ще оповести окончателното си решение. Той заяви, че очаква сесията да бъде бойкотирана, заради страх от оповестяване на страшни истини.

Препоръчани материали
бая си тъпа 05.03 2013 в 18:59 2
+ 0
- 0
Тоя толкова години лъжеше, че сега на неговите истини ли да вярваме? По-добре да си мълчи и да си ходи!
Арх. 05.03 2013 в 08:52 1
+ 0
- 0
Еми да, щото общинския съвет тук е по-виновен и от Киро за положението!!! Трябва да си ходят заедно по принцип...

Кмета Йорданов за толкова години мандат може на изпроводяк да направи едно добро дело за Варна като оповести тези "страшни истини"... Да не го запомним само с лошото! :)