IBF охлажда амбициите на Кобрата за мач за титла

OFFNEWS
19 юни 2019 в 08:15 | 1332 |0

Тежък удар по амбициите за мач за титлата в тежката категория във версия IBF получи звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев. Лично шефът на организацията Дарил Пийпълс обяви пред медиите, че сега приоритет на организацията е излъчването на абсолютен шампион.

Това означава, че ще се работи с другите организации в професионалния бокс за реванш на новия крал при свръхтежките професионалисти Анди Руис с Антъни Джошуа до края на гои.дината.

След това приоритет става организирането на обединителен мач с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър в началото на 2020 година.

“Обсъдихме ситуацията с шефа на WBO Пако Валкарсел. Когато един боксьор държи повече от една титли, има поредица от претенденти. Трябва да проучим ситуацията и да видим кой е следващият в ротацията.

Изглежда, че в момента това е претендентът на WBO, а не нашият (б.р. Кобрата).

Имаме правило, че в случай на реванш, Бордът може да отнеме титлата, но не мисля, че сега е подходящ момент за това. Всички световни организации - IBF, WBO, WBA и WBC, са съгласни, че е хубаво да има абсолютен шампион и ще направим всичко възможно това да стане, докато не нарушаваме правата си”, коментира Пийпълс в Русия, цитиран от "Тема Спорт".

От щаба на Кобрата се надяват вместо с Джошуа Руис да се боксира с българина. Те ще направят всичко възможно титлата на Руис да бъде отнета от IBF, ако тона не се случи, но подобен вариант е малко вероятен.

Пулев е спряган за мач с Тайсън Фюри, който да определи претендента за пояса на Уайлдър в WBC. “Циганския крал” обаче може да избере и други съперник, като най-вероятен изглежда Джарел Милър.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !