Хибриден семинар в СБЖ, черпят с магнетизирана вода

OFFNews 26 април 2024 в 11:43 4537 4

СБЖ

Снимка OFFNews, Александра Маркарян

СБЖ

Клуб "Журналист" на Съюза на българските журналисти (СБЖ), който от години изпълнява единствено синекурни функции, а след началото на хибридната война се включва услужливо в нея, ще е домакин на семинар по актуални теми на дезинформационния фронт.

Семинарът е озаглавен "Програмируемите пари и (не)Свободата" и ще разисква "програмируемото потребление", "федерализацията на Европа", "глобалната дехуманизация" и "свободата на Човека в епохата на трансхуманизма".

Събитието е организино от група, наречена "Кауза "Събуди се". Тя споделя антиевропейската реторика, като поставя към лекторите на семинара (доц. Григор Сарийски, журналистката Диляна Гайтанджиева и журналистът Мартин Марий Петрушев) въпроси по тази тема.

Сарийски е известен поддръжник на конспиративни и анти-естаблишмънт теории, а Гайтанджиева и Петрушев често правят материали на тези теми.

Към събитието е обявен и неочакван бонус - почерпка с вода от японски уред за пречистване, минерализация и магнитно зареждане на вода.

Обявата предизвика за пореден път възмущение сред журналистите, които от години са разочаровани от овладяването на браншовата организация. Вместо да се бори за правата на колегията и професионални стандарти, съюзът организира събития с меко казано съмнителна стойност и нулева полезност за медийната среда.

Съюзът все още е "фактор" в медийния пейзаж у нас поради наследените апетитни имоти на топ места в столицата и курортите.

От СБЖ коментираха пред OFFNews, че семинарът не е организиран от тях, а е частно събитие, за което е платен наем на зала. Той бил уговорен с управителя на Клуб "Журналист", заяви Къдринка Къдринова, която отговаря за сайта на СБЖ.

„Организаторите на събитието, както са го обявили Фейсбук, никъде не посочват СБЖ. Посочили са като място на провеждането на своето събитие Клуб "Журналист" и нищо повече“, казва Къдринова.

Клуб "Журналист" е стопанисван от СБЖ и се помещава в сградата на съюза. От сайта на съюза е видно, че събитията в клуба се анонсират там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

4

Джендо Джедев

26.04 2024 в 15:18

Виторио,

Слагай си шапката от алуминиево фолио и си тъпчи парите в дюшека. Така рептилиите няма да те затрият, та няма да изчезнеш. Да му мислим ние с кредитните карти и безкешовите плащания! А, да, и вярвай не на лекарите, а на врачките. Връзвай си иедин червен конец, теб ваксини и лекарства ти не требват! :D

-295

3

Vitorio

26.04 2024 в 13:57

Вярвам само на науката, бустерите, факчекърите, АЕЖ, те не взимат пари и живеят от фотосинтеза.
Ето защо не ги засяга дигитализацията на парите и преминаването към електронна валута на централната банка и социално кредитна система, която да бъде екологична и да разпределя благата планово и централизирано, в името на опазването на майката природа! Вярно че е технократски планов комунизъм, като 1984 без свобода на словото... важното че планетата ще бъде спасена и от тази напаст хомосапиенс, дето я унищожава
Това е правата линия на партията и новото нормално

345

2

Джендо Джедев

26.04 2024 в 12:57

Тия са се събрали! Ега ти краставите магарета! Преди много години журналистите и другите интелектуалци са се занимавали с просвещението на българския народ, а сега - със затъпяването му.

2550

1

alfakentavur

26.04 2024 в 12:35

Преди много, много години, минавайки покрай сградата им и виждайки надпис СБЖ се подиграх, че това означава Съюз на българските живковисти. А то сега да вземе да се окаже самата истина :)))))

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша