Алекс Тотева триумфира в последния кръг от Европейската купа по боулдър

Постижението ѝ записа нова страница в родната ни катерачна история

OFFNews 27 май 2019 в 17:04 2097 0

Снимка Станимир Желязков

Алекс Тоткова триумфира в последния трети кръг от Европейската купа по боулдър за юноши и девойки. Надпреварата се проведе на 25 и 26 май в София, пише "climbnsa.com".

Всяко едно участие на Тоткова в кръговете беше с прогрес във всяко едно отношение, тактика, промяна в стила на катерене. Интересното е, че талантливата ни катерачка не спира да прогресира в класиранията си след всяко едно състезание – седмо място в Соуре (Портогалия), трето в Грац (Австрия) и сега първо в София.

Това класиране записа и нова страница в родната ни катерачна история. Алекс е първия състезател с дебют в Европейската купа, който става първи на международно състезание в България (дисциплината боулдър) и става носител на Европейската купа в групата на 14-15 годишните девойки.

Със състезанието в София приключиха стартовете в дисциплината боулдър, само след 25 дни започват кръговете в трудността, които ще са новото ни предизвикателство с нови неизвестни, стремежи и очаквания.

Във финалите на състезанието участваха и Стоян Петров в групата на 18-19 годишните юноши с резултат 2т и 3 зони зае 9-о място. В групата на 16-17-годишните младежи Петър Атанасов зае 10-о място, Димитър Русев също направи много добър резултат в квалификациите, но неовладяването на една зона го лиши от финал и той зае 14-о място.

Въпреки недоброто и здравословно състовние - разкъсани връзки на глезенна става, Ерика Велев също направи добрър резултат в квалификациите и зае 17-о място. Големи благодарности на Боби Крумов, физиотерапевтът който направи невъзможното и след предложение за гибс от страна на клиниката Пирогов, той подготви Ерика до участие в състезанието.

В класирането по нации България заема 7-мо място от участвалите 27 страни, начело са отборите на Франция, Австрия и Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!