Кралиците на покера

ОFFNews 13 март 2018 в 15:16 24728 0

Обикновено през най-женския месец март и особено около отбелязването на празника на жената, обръщаме внимание на постиженията на нежния пол във всяка сфера и професия, колкото и нетипична да е тя. Именно затова искаме да отдадем подобаващото внимание на дамите, които са превзели картите и покер масите. Темата всъщност е особено актуална във връзка със скорошното излизане на холивудската продукция „Играта на Моли“. Филмът разказва истинската история на по-познатата в тези среди като „покер принцесата“ Моли Блуум. Тя се прочува чрез организирането на турнири за доста известни и заможни хора, а впоследствие претърпява доста обрати, за които можете да разберете от филма. Дамите, с които ние ще ви запознаем обаче, са истински кралици на масите, защото не само ги красят, а и показват ненадминати умения, като същевременно с това се прикриват умело зад своя “poker face”.

Снимка:Danny Maxwell, Pokernews

В челните места на дамите в покера стои Виктория Мичъл. Великобританката е позната като журналист и писател, както и като първата жена, която печели събитие в известния покер турнир European Poker Tour. Освен това тя става първият играч, който печели две основни събития от същия турнир (през 2006 г. в Лондон и 2014 г. в Сан Ремо), а всички тези постижения я отвеждат към Покер залата на славата през 2016 г. Приемането на играч в залата е значимо признание в света на покера и огромна чест за всеки професионален играч. Първата жена, която става част от нея, е Барбара Енрайт, която може да се похвали с три гривни от Световните покер серии и достигане до финална маса едва през 1995 г. Тя бива приета в Залата на славата през 2007 г. заедно с известния си колега Фил Хелмут.

Снимка: Worldpokertour, Flickr CC BY

Друга известна дама в света на покера, която също може да се похвали с гривна от Световните серии и печалба на EPT, е Лив Бойри. Тя откровено споделя, че е започнала да се интересува от покер, тъй като играта е практикувана повече от мъже, отколкото от жени. Интересен факт за Лив е, че по същия начин избира и сферата си на образование – астрофизиката. Благодарение именно на образованието си, уменията в покера, а разбира се и на красотата си, Лив участва във видео, свързано с така нашумялата тема за изкуствения интелект.

През изминалата 2017г. се прочу роботът на име Либратус, който триумфира на покер турнир, а уменията му с картите предизвикаха широк обществен интерес. Технологията зад изкуствения интелект, благодарение на която роботът овладява сложни математически калкулации и уравнения и може да предвиди чрез логическо мислене ходовете на опонентите си, могат да намерят далеч по-широко приложение във всяка сфера на нашия живот. Именно логиката в играта, непредвидимостта на всеки ход и възможността за развиване на множество умения, будят интерес у играчи като Лив, а и привличат вниманието на учени и специалисти, като създателите на Либратус.

Снимка: Joe Giron, PokerNews

Към момента на върха на класациите за дамите в покера стои американката Ванеса Селбст. Нейните печалби от турнири възлизат на над 11 милиона долара, които е натрупала за по-малко от 10 години „стаж“ и отдаденост на играта. Макар че наскоро Ванеса обяви, че смята да се пенсионира от покера и да се отдаде на кариера във финансите, тя все още заема първото място на почетната стълбичка и споделя, че каквото и да се случи със следващата й кариера, никога няма да спре да играе покер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!