Победителят от гейминг турнир ще спечели повече от шампионите на Уимбълдън

OFFNews 26 юли 2019 в 11:54 2801 0

Снимка Инстаграм

Електронните спортове все повече започват да се конкурират с реалните такива. Доказателство е фактът, че победителят от финала на Световната купа за геймъри на известната игра "Fortnite" ще спечели повече от спечелилите турнира от Големия шлем "Уимбълдън" Симона Халеп и Новак Джокович.

40 милиона играчи са направили опит да се класират за финалите, а надпреварата е продължила 10 седмици, пише "Би Би Си". Само 100 финалисти обаче ще имат възможността да спечелят респектиращите 3 милиона долара.

Вижте тази публикация в Instagram.

Everything has led to this moment. Each region laid it all out on the line and now the best of the best are making their way to the #FortniteWorldCup Finals in New York next week!

Публикация, споделена от Fortnite (@fortnite) на

Общият награден фонд е рекорден за електронните спортове, като общо той се равнява на 30 милиона. Така всеки от финалистите ще се прибере с минимум 50 000 хил. долара, а класиралите се в челната тройка ще станат милионери.

15 годишният играч Бенджи Фиш от Сънбъри, който се подвизава под никнейма "benjyfishy", е един от шепата британски играчи, които са достигнали до финал.

Вижте тази публикация в Instagram.

squads? ????

Публикация, споделена от @ benjyfishy на

Той споделя, че е тренирал по осем часа всеки ден в последните пет месеца. Ако спечели, момчето казва, че ще купи къща на родителите си. Признава, че е доста нервен.

"Ще бъде малко по-различно, защото никога преди това не съм бил на такава голяма сцена. Играл съм само в спалнята си, така че ще бъде различно, но в момента съм много уверен, защото съм тренирал толкова много. През последните две седмици съм направил около 12 часа тренировки на всеки ден ", разказва за подготовката си Бенджи.

Друг известен британски играч е 14-годишният Кайл Джаксън, който се подвизава под никнейма "Mongraal". Той става професионален играч още на 13 години.

Вижте тази публикация в Instagram.

Fuck hi

Публикация, споделена от Kyle Jackson (@mongraal_) на

"Това е много по-сериозно, отколкото мислят хората. Отне ни много работа, за да се класираме, така че това не е просто игра за забавление. Играх поне 8-10 часа на ден в продължение на месеци, за да бъда тук", разказва Джаксън.

Най-много са играчите, идващи от САЩ, следвани от 14 от Франция и 11 от Великобритания. От четвъртък геймърите са получили обиколка на арената, където ще се проведе състезанието.

Сцената е двустепенна, а компютрите са наредени в кръг. Всеки играч ще има възможността да се състезава със собствена мишка и клавиатура.

Очаква се десетки хиляди фенове да запълнят стадиона "Артър Аш" в Ню Йорк, на който обикновено се провежда тенис турнира US Open. Очаква се милиони души да гледат онлайн, за да се порадват на звездите от изключително популярната игра, която може да се похвали с 250 милиона потребители по цял цвят.

Вижте тази публикация в Instagram.

????

Публикация, споделена от Azer Linxy (@imlinxy) на

Победителят ще стане първият световен шампион на играта, а конкуренцията е огромна – около 30 играчи се възприемат за потенциални победители. От "Би Би Си" пишат, че дори един от най-добрите играчи на "Fortnite" – Ninja – не е успял да се класира. Финалистите са само момчета, като повечето от тях са на възраст под 16 години.

Освен индивидуална, ще има и отборна игра, в която печелившата двойка ще прибере 3 милиона долара. Събитието ще се проведе в Ню Йорк от 26 до 28 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!