Тайбе Юсеин повежда отбора ни на европейското

OFFNews 03 април 2019 в 10:20 1750 0

Световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин (62 кг) повежда отбора ни за европейското първенство по борба в Букурещ (Румъния). което е от 8 до 14 април. 

Освен спортист №1 на България за 2018-а в състава на жените са още призьорките от големи първенства Биляна Дудова, която сега ще се бори в по-горната категория до 59 кг, Мими Христова (57), Миглена Селишка (50). А дебют на голямо първенство ще направи петкратната световна шампионка по самбо Мария Оряшкова (76).

При мъжете в свободния стил първенството ще пропусне световният и европейски вицешампион за 2013-а Владимир Дубов, на когото е дадена почивка. В неговата категория до 61 кг ще стартира младият ни талант Микяй Наим, втори на световното за младежи през 2017-а. В състава е и настоящият носител на пояса "Дан Колов" Георги Вангелов (57 кг). На тепиха ще излязат и двама натурализирани състезатели - чеченецът Али Умарпашаев (70) и дагестанецът Ахмед Магамаев (92).

В състава на класиците са световният вицешампион Кирил Милов (97), както и бронзовият медалист Айк Мнацаканян (72), както и настоящият носител на пояса "Никола Петров" Даниел Александров (77).

На шампионата ще има трима наши съдии - Милен Марков, Мирослав Гочев, Недялко Кирезиев.

Първи за първенството потеглят мъжете в свободния стил - в събота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!