Барсa измъкна трите точки от Славия Прага, вижте всички резултати в Шампионска лига

OFFNews 23 октомври 2019 в 23:57 2367 0

Снимка Facebook: FC Barcelona

Барселона стигна до много трудна победа над Славия Прага с 2:1 в двубой от Група F на Шампионската лига, игран на стадион "Синобо".

Футболистите на треньора Ернесто Валверде поведоха още в началото на мача, благодарение на Лионел Меси (3'). С това си попадение аржентинецът стана първият футболист в историята, който се разписва във всяко едно издание на турнира на богатите в продължение на 15 поредни сезона.

През втората част домакините успяха да изравнят чрез Ян Борил (50'). Малко след това обаче каталунците отново дръпнаха в резултата, след като Питър Оладежи Олайинка (57') си отбеляза автогол.

Така Барса се откъсна на върха в класирането с актив от 7 точки, с 3 повече от отбора на Борусия Дортмунд, който загуби от Интер с 0:2 в другия мач от групата. "Нерадзурите" също вече са 4 пункта. На последното четвърто място е Славия Прага с 1 точка.

Ливърпул пък прекъсна серията си от четири поредни мача без победа като гост в друг интересен мач тази вечер, след като разгроми с 4:1 Генк на "Луминус Арена".

Алекс Окслейд-Чембърлейн (2', 57') даде летящ старт на гостите, след което реализира и изключително второ попадение, което пречупи белгийския тим. Садио Мане (77') и Мохамед Салах (87') довършиха започнатото, а Стивън Одей (88') реализира почетното попадение за Генк.

Така Ливърпул остава на второ място в Група Е с актив от шест точки - една по-малко от отбора на Наполи, който в другия мач от групата надделя с 3:2 над Ред Бул Залцбург.

По-рано тази вечер Челси излъга Аякс и спечели с 1:0 гостуването си в Амстердам, в мач от Група Н и продължи с възхода си, като постигна 6-и пореден успех във всички турнири.

Двата тима изиграха равностоен сблъсък, с положения и пред двете врати, но попадение на резервата Миши Батшуай в края, се оказа решаващо за успеха на лондончани.

Така Челси нанесе първа загуба на Аякс за сезона и се изравни с холандския си съперник в групата с по 6 точки, правейки битката в оставащите кръгове доста любопитна.

Ето и всички резултати в Шампионската лига тази вечер:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!