Бербатов към Обамеянг: Във футбола се броят трофеите

OFFNews 18 април 2020 в 15:14 2384 0

Димитър Бербатов посъветва нападателя на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг да не бърза с избора си къде да продължи кариерата си.

Българинът е на мнение, че евентуален трансфер на Обамеянг в Реал Мадрид или Барселона може да бъде грешка, тъй като играчът от Габон трудно ще намери титулярно място в двата испански гранда.

Обамеянг има още година договор с Арсенал, но се замисля да смени клубната принадлежност, тъй като въпреки впечатляващите си голови умения, все още не е спечелил значим трофей.

"Мога разбера Обамеянг, ако не е щастлив в Арсенал. Във футбола се броят трофеите, а знаем, че Арсенал, макар и да играе атрактивно, е с празни ръце от доста дълго време. Това може да бъде разочароващо за всеки играч. Да играеш за отбор от Лондон е страхотно, особено за голям тим като Арсенал.

Единственото, което липсва, са трофеите. Говорят, че Реал Мадрид и Барселона са фаворити да привлекат Обамеянг, но той трябва внимателно да премисли вариантите.

Това са два от най-добрите отбори в света, но когато погледнеш съставите им, виждаш само звезди. Меси, Суарес, Гризман, Дембеле, Фати, Бензема, Бейл, Азар. Дали Обамеянг ще играе често?

Той се нуждае от клуб, в който ще играе редовно, а в Арсенал е капитан. Но големият фактор си остава печеленето на купи", коментира Бербатов в седмичната си рубрика за betfair.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!