Бомби в Дортмунд отмениха мача Борусия - Монако

OFFNews 11 април 2017 в 21:29 13170 0

Двубоят от четвъртфиналите на Шампионската лига между Борусия и Монако в Дортмунд беше отложен за утре, след като бомби повредиха автобуса на домакините по пътя към "Сигнал Идуна Парк".

При инцидента, който е станал около 19 часа, са били спукани гумите на возилото и има счупени прозорци.

Пострадал е испанският защитник Марк Бартра. Той веднага е бил откаран в болница, а от клуба увериха, че нараняванията му не са сериозни. Майка му разкрива, че той има наранявания на рамото, вероятно от попадналите вътре стъкла.

Засега е известно, че три експлозива са били детонирани в близост до автобуса на Борусия по пътя му към стадиона, като това е станало на около десетина километра от съоръжението. Футболистите на Монако вече са били на "Сигнал Идуна Парк", където научават за тежкия инцидент.

Двубоят беше пренасрочен за утре, 12 април, от 19,45 часа българско време.

От полицията още не бързат да използват думата "атентат" като определение за инцидента. Официалната страница на клуба в социалната мрежа Twitter съобщи, че е имало неприятен случай с возилото на отбора, при тръгването му към стадиона.

Вратарят на Борусия Роман Бюрки първи от своите съотборници коментира трите експлозии: "Щом автобусът зави по главния път, се чу експлозия. Истински взрив. Всички залегнахме, а тези, които можеха, легнаха на пода. Не знаехме какво друго да направим.

Седях до Бартра, който пострада от падащите стъкла. Полицията действа бързо и обезопаси района. В момента не ни е до футбол", това е вратарят Роман Бюрки пред швейцарския вестник "Блик", цитиран от Дойче Веле.

Района на "Сигнал Идуна Парк" веднага беше наситен с полиция, а феновете на Монако, около 4000 на брой, показаха солидарност, като аплодираха тези на Борусия и скандираха "Дортмунд, Дортмунд".

Изключителен жест имаше и от другата страна. От  Борусия обявиха, че ще осигурят настаняване в града на всички фенове на гостите.

Публикация, споделена от ASMONACO (@asmonaco) на

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!