Ботев Пловдив поиска чужда съдийска бригада за баража със Славия

OFFNews 13 юли 2020 в 21:38 2075 0

Снимка Официален сайт на Ботев Пловдив

Отборът на Ботев Пловдив поиска БФС да назначи международна съдийска бригада за решаващия бараж със Славия в неделя, който ще определи кой от двата тима ще участва в квалификациите на Лига Европа през следващия сезон.

“Канарчетата” си спечелиха правото на участие в баража, след като пребориха конкуренцията на останалите тимове от долната осмица на Първа лига, докато вчера Славия измести Левски от третото място в крайното класиране.

“В неделя (19.07) предстои да бъде излъчен последният представител на България в европейските клубни турнири за следващия сезон. По правилник, във финалния сблъсък ще се изправят третият в крайното класиране (Славия) и нашият отбор, който завоюва право на участие в битката за Лига Европа, след като спечели плейофите на долната осмица.

С оглед големия залог на двубоя между Славия и Ботев, а именно право на участие в Лига Европа, ПФК Ботев Пловдив заявява желанието си мачът да бъде ръководен от международна съдийска бригада. Нашият Клуб подхожда с уважение и респект към българските съдии, които многократно са демонстрирали високите си професионални качества”, казват от Ботев в официално обръщение, цитирано от БГНЕС.

“Цялата футболна общественост помни случилото се преди две години на полуфинала за Купата на България между Славия и Ботев, когато нашият тим бе брутално ощетен от съдийската бригада. Именно поради тази причина ние призоваваме за безпристрастна съдийска бригада от чужбина във финалния плейоф.

Още повече, че това няма да е прецедент за настоящия шампионат в България, тъй като само преди две седмици двубоят между Левски и Славия бе ръководен от съдийска бригада от Франция. Нека по-добрият на терена победи и получи заслужено право да представи достойно България в европейските клубни турнири”, допълват от пловдивския клуб.

Чужди съдии не бяха ръководили мач от българското първенство от много години, но по молба на Френската футболна федерация топ френският рефер Клерман Тюрпен бе главен съдия на мача между Левски и Славия, завършил с победа на “белите” с 2:1.

Баражът за участие в Лига Европа между Славия и Ботев Пловдив ще се играе в неделя от 20:15 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови