Черната сила на Левски се събуди в Благоевград

OFFNews 18 август 2017 в 22:52 1899 0

Левски победи Пирин Благоевград с 3:0 в мач от 6-ия кръг на Първа лига. В герой за "сините" се превърна Жуниор Мапуку, който отбеляза хеттрик в срещата и донесе победата за тима си на стадион "Христо Ботев".

Най-интересното положение през първото полувреме бе пред вратата на домакините. В 27-ата минута Жорди Гомес центрира от корнер на близка греда и Давид Яблонски засече с глава на метри от вратата, но топката излезе в аут.

В края на полувремето Левски направи добра атака. Милош Цветкович центрира към Роман Прохазка, който от движение опита да изненада Благой Макенджиев от дъгата на наказателното поле. Вратарят на Пирин улови без проблем и така резултатът остана 0:0 след първите 45 минути.

През втората част Левски продължи да търси гола. В 66-ата минута резервата Жуниор Мапуку, наричащ себе си Черната сила, успя да се пребори и да насочи с глава към Антонио Вутов, който бе на дъгата пред наказателното поле, но юношата на Левски отново стреля встрани от вратата.

В 74-ата минута Мапуку вкара красив гол с пета в 74-ата минута, а голяма роля за попадението изигра Габриел Обертан, който успя да овладее топка до аутлинията, намери Вутов в наказателното поле, а последният пусна към Мапуку за 1:0.

Три минути по-късно червен картон получи Румен Сандев, който изпусна Обертан и го подкоси като последен в защитата. Малко след това Мапуку отбеляза за 2:0, след като се откъсна сам срещу Макенджиев и без проблем покачи резултата.

Нападателят оформи своя хеттрик в добавеното време. Той отново бе изведен префектно от Обертан и сам срещу вратаря отбеляза за 3:0. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!