Драма на "Ивайло", дузпи решиха първия полуфиналист

OFFNews 02 април 2019 в 23:34 1167 0

Отборът на Локомотив Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България. Пловдивчани се класираха за тази фаза на надпреварата, след като отстраниха Етър във Велико Търново в изключително драматична битка. 120 минути не стигнаха на двата отбора да се победят и след 1:1  в редовното време и продълженията, рулетката на дузпите трябваше да решава кой ще триумфира на "Ивайло". Голмайстор за домакините бе Иван Стоянов от дузпа в 73-та минута, а Димитър Илиев изравни в 81-та. Двата тима си размениха точно 20 изпълнения от бялата точка. Етър на два пъти бе на крачка от победата, но се провали и в двата случая и в крайна сметка със 7:6 "смърфовете" стигнаха до успеха.

Първата опасна ситуация дойде в седмата минута. Крум Стоянов от Етър получи топката по лявото крило и без да се бави върна към средата на наказателното поле, където Румен Руменов стреля силно, но над вратата.

В 30-та минута се стигна до неприятен инцидент. В борба за топката Игор Банович вдигна високо крака си и изрита Даниел Младенов в лицето. Лицето на футболиста на Етър плувна в кръв и трябваше да бъде заменен принудително. Смяната за "болярите" бе втора, тъй като по-рано и Аласана Мане бе заменен заради контузия.

В 59-ата минута Велко Батрович пропусна да даде аванс на домакините, след като овладя топката в наказателното поле и стреля силно, но Илко Пиргов успя да спаси с глава.

Великотърновци продължиха да бъдат по активния отбор и в 70-та минута пряк свободен удар изпълнен от Иван Стоянов се отби от гредата

В 73-ата минута "болярите" стигнаха до откриване в резултата. Милош Петрович задържа в наказателното поле Румен Руменов и съдията посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Иван Стоянов и секунди след това Пиргов извади топката от мрежата си.

В 82-та минута обаче играчите на Локомотив стигнаха до изравнителен гол. Момчил Цветанов опита да стреля от воле, но ударът се превърна в пас за Димитър Илиев, който бе непокрит в наказателното поле и без да се бави възстанови статуквото.

До края на мача и в продълженията не се стигна до почти нищо опасно пред една от двете врати, като играчите на двата отбора предпочетоха да играят по-защитно и без излишни рискове. Така полуфиналистът трябваше да бъде излъчен след изпълнение на дузпи.

При изпълнението на дузпите драмата бе пълна. Елитон и Асен Георгиев пропуснаха втората и третата дузпа за Локомотив, а  Батрович, Сърмов и Артюнин дадоха комфортен аванс на Етър. При това положение "болярите" се нуждаеха от едно точно изпълнение при последните си две дузпи, за да продължат напред, но Милчо Ангелов и Иван Стоянов пропуснаха. Последваха успешни удари на Момчил Цветанов за Локо и Румен Руменов за Етър, преди Димитър Везалов да пропусне за гостите. Тогава отново играчите на Красимир Балъков имаха шанс да продължат напред при следващо успешно изпълнение, но Крум Стоянов също се провали вкара. Последваха точни попадения от няколко футболисти, като накрая Пламен Гълъбов пропусна за Етър, което се оказа фатално.




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!