Два шедьовъра на Георги Илиев не позволиха на Лудогорец да се отдалечи от преследвачите си

OFFNews 26 април 2019 в 20:39 2192 0

Черно море нанесе второ за този сезон поражение на Лудогорец в Първа лига. Футболистите на Илиан Илиев надделяха над лидера в класирането с 2:1 на "Тича", а големият герой бе Георги Илиев.

37-годишният капитан на "моряците" вкара двете попадения за своя отбор, с които донесе успеха на своите. В 20-ата минута Илиев вкара от пряк свободен удар от около 25 метра , а през в 52-ата неостаряващият капитан на Черно море се разписа с впечатляваща странична ножица, след пас отдясно на Ндонгала.

Между двете попадения на домакините Лудогорец отбеляза в 34-ата минута, след като защитникът Драгош Григоре засече с глава центриране от корнер на Вандерсон. В крайна сметка това не бе достатъчно за шампионите да си тръгнат с точки от Варна.

Така Лудогорец остава първи със 70 точки, с 5 повече от втория ЦСКА и 5 кръга преди края на шампионата. ЦСКА обаче е с мач по-малко, който е срещу Ботев Пловдив и ще се играе в понеделник 29.04 на 5 точки зад лидера. Черно море пък се изкачи до четвъртата позиция с актив от 48 точки.

Това е трета загуба за Лудогорец през този сезон. Първата бе от Локомотив Пд (0:1) у дома, а втората - отново на Тича" срещу Черно море в края на месец февруари тази година (1:0).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!