Феноменален Меси подчини Севиля

OFFNews 23 февруари 2019 в 20:24 1918 0

Звездата на Лео Меси отново бе в пълния си блясък при победата на Барселона като гост на Севиля с 4:2. Аржентинецът заби три попадения във вратата на Томаш Вацлик, а за четвъртия гол асистира на Луис Суарес. Хеттрикът на Меси бе под номер 50 в неговата кариера.

Играчите на домакините създадоха първата опасност още преди да изтекат 60 секунди игрално време, но само брилятната намеса на Марк-Андре Тер Стеген им попречи да поведат. След това се оказа, че Куинси Промес е бил в положение на засада и дори да бе отбелязал, гол нямаше да има. "Андалусийците" продължиха да гледат към вратата на Барселона и в осмата минута центриране на Хесус Навас като по чудо не бе засечено. 

Все пак в 22-та минута именно Навас се оказа в прегръдките на съотборниците си след точен удар по земя в далечния ъгъл на немския страж. 

Радостта на "севилци" изтрая едва четири минути. В 26-та минута Иван Ракитич центрира отляво към точката на дузпата, а Лео Меси отправи магичен удар от въздуха, с който възстанови равенството. 

Двата отбора продължиха да яростно да атакуват. И след няколко пропуска от страна и на двата отбора се стигна до 42-та минута, в която домакините отново излязоха напред в резултата. Лошо изритана топка от Тер Стеген и покрита засада от Юмтити позволиха на Сарабия да напредне до аутлинията и оттам да подаде на първа греда към Габриел Меркадо, който елегантно изпрати топката към далечния ъгъл, давайки преднина на своя тим.

На почивката Ернесто Валверде предприе двойна смяна и вкара в игра Усман Дембеле и Сержи Роберто вместо Артуро Видал и Нелсон Семедо. В 53-та минута именно французинът пропиля отлична възможност да изравни резултата. В 67-та минута беше ред на Вацлик да сбърка. Неточно подаване на вратаря доведе до пас на Ракитич към Дембеле, който на свой ред извади топката за Меси, а аржентинецът със страхотен фалцов удар под гредата не остави шансове на Вацлик.

В 71-та минута отново Меси застраши вратата на Севиля. Десетката на Барса овладя подаване на Дембеле, освободи си пространство за изстрел, но топката мина покрай гредата. Седем минути по-късно отбита топка отново стигна до аржентинската звезда, но ударът му бе слаб и не затрудни Томаш Вацлик.

В 85-та минута зрителите на "Рамон Санчез Писхуан" станаха свидетели на пети гол. Рикошет след удар на Карлос Аленя прати топката в Лионел Меси, който отигра ситуацията с феноменално копване, пращайки топката в мрежата зад Вацлик. Играчите на Севиля бяха останали без сили и единственото, което успяха да сътворят бе неточен удар на Франко Васкес. В добавеното време Луис Суарес сложи точка на спора с четвърти гол след подаване на изигралия пореден брилянтен мач Лео Меси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!