Футболен шеф насъскал ултраси срещу играчите

Димитър Андреев 12 ноември 2018 в 13:54 1325 0

Бившият президент на португалския Спортинг Лисабон Бруно де Карвальо беше арестуван по подозрение, че е организирал нападение срещу футболистите в клубната база.

Инцидентът е от май т.г. и последва скандал между играчите и шефа. След загубата с 0:2 от Атлетико Мадрид в четвъртфиналите на Лига Европа, Де Карвальо бурно разкритикува футболистите за играта им, като не спести имена.

В резултат 19 основни играчи се обединиха и чрез публикация в Инстаграм поискаха повече уважение и подкрепа от страна на президента. Всички бунтари бяха отстранени от тренировки, а след разговори между двете страни все пак подновиха занимания. На 15 май обаче се стига до баталните сцени на клубната база.

Около 100 маскирани хулигани нахлуват и влизат в бой с играчи и треньори. Психопатите били въоръжени с железа и вериги, хвърляли бомбички и помитали всичко по пътя си.

Единствено старши треньорът Жорже Жезуш не присъства, като още тогава се появяват подозрения, че е бил предупреден да се скрие. Заедно с Де Карвальо е бил арестуван и лидерът на най-старата фенска групировка на Спортинг "Юве Лео" Мустафа. И двамата могат да влязат в затвора, а днес съдът ще определи мярката им за неотклонение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!