Футболни драми в Първа лига: Бойкот в Етър, освободените от Арда станаха 13

OFFNews 23 юни 2020 в 12:50 2206 0

Футболистите на Етър отказаха да излязат за днешната тренировка след мача с Царско село. Като причина те изтъкнаха отношението на ръководството и това, че имат да получават неплатени възнаграждения.

Вместо на терена, отборът се събра в близкото до стадион "Ивайло" кафене, където обсъждат ситуацията, съобщава Велико Търново Спорт.

От името на всички футболисти изявление направи капитанът Иван Стоянов.

"Спираме тренировките заради отношението на ръководството. Излизахме в мачовете, играхме като мъже, но накрая хората плюят нас. Беше важен мач срещу Царско село, нормално бе преди него да ни покрият част от дължимото.

Вместо това - никой не идва да каже нищо. В крайна сметка ние издържаме семейства. Дължат ни част от заплатата за април и за май, три премии, 4-5 наема. . . Няма да тренираме, докато не дойдат и се срещнат с нас.

Вчера няколко човека играхме на инжекции, на практика май си плащаме, за да играем в Етър. Но пак казвам, нормално е да има затруднения в плащанията, но нас повече ни боли от отношението към нас. Целият отбор е на това мнение", заяви Иван Стоянов.

Николай Банков, Румян Ховсепян и Лукас Мартинс пък вече няма да са част от Арда Кърджали, обявиха от клуба. Те се разделят с клуба по взаимно съгласие.

Ръководството на ПФК Арда им благодари за всичко, което са направили за клуба, като им пожелава успехи от тук нататък.

Нападателят Петър Христов ще бъде преотстъпен на Литекс. Така общата бройка на напусналите играчи до този момент стана 13.

"Ръководството на Арда е разочаровано от слабата игра, която футболистите показаха при загубата от Дунав и дава ултиматум на играчите, че ако в оставащите срещи до края на първенството покажат подобна слаба игра, ще има още напуснали отбора", се казва в изявлението на тима.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови