Ивелин Попов: Неудобно ми е, това не се случва в родното ни първенство

OFFNews 16 октомври 2019 в 12:37 1440 0

Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов все пак успя да натрупа малко позитиви за нашата страна. Пред британското издание "The Independent" футболистът осъди строго проявите на някои от фвеновете по време на мача с Англия.

Освен ужасяващата загуба на "трикольорите" с 0:6, срещата на два пъти беше прекъсвана първото полувреме заради расистки скандирания, които се чуха ясно, тъй като публиката се беше смълчала след ужасното начало на двубоя за момчетата на Красимир Балъков, които отстъпваха вече с 0:2.

Припомняме, че Попов опита да поговори с феновете на полувремето заради проблема. Той сподели, че запалянковците са били ядосани от развитието на мача, но смята, че неговите думи може би са помогнали за успокояване на обстановката след почивката.

"Важно беше да говоря за това, защото е сериозен проблем за всички, за нашата федерация, за Англия и ако бяха казани още лоши думи, дори още само веднъж, те може би нямаше да завършат мача. Тогава щеше да има голямо наказание, а това нямаше да бъде добре за българския футбол.

Ние сме 11 на 11, цветът на кожата няма значение, не е проблем, всички сме еднакви, ние сме едно голямо футболно семейство. Само ние, ако сме обединени, можем да спрем тези лоши неща.

Нормално е, защото през първото полувреме резултатът беше 0:4, те бяха ядосани и ми казваха: "въобще не ни говори". Но когато започнеш да говориш с тях, в последствие те разбират. Мисля, че през второто полувреме нещата бяха по-добре.

Естествено е, че ми е неудобно. Не искам това да се случва. Това не е добре за федерацията и за нашата страна. Как да се чувствам? Не е приятно, защото не играхме добре, загубихме с 0:6 и това, което стана, беше ужасно. То трябва да спре. Тук имаме отбор като Лудогорец, който има играчи от всяка държава.

Не съм чувал за подобен проблем в българското първенство и не разбирам защо феновете направиха това, защото много от нашите запалянковци са привърженици на английския футбол. Имаме фенклубове на Челси, Ливърпул, Манчестър. Невероятно е и не знам защо го направиха. Не мога да си го обясня, изненадан съм. Във всеки голям град в България има по няколко фенклуба на големите английски отбори", каза Попов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!